Elmander luidt nederlaag Landskrona BoIS in

Patrik Elmander, de 23-jarige broer van Feyenoorder Johan Elmander, heeft Landskrona BoIS de tweede nederlaag in de Zweedse competitie toegebracht. De aanvaller van Kalmar FF scoorde één keer en had zo een aandeel in de verrassende uitzege: 1-3.

Elmander tekende in de 59ste minuut voor de 1-2, waarna zijn ploeggenoot Damir Spahic de 1-3 op het scorebord schoot. Daarvóór hadden Håkan Lindqvist (namens Kalmar) en Håkan Söderstjerna (Landskrona BoIS) al weten te scoren.

Het was Elmanders eerste doelpunt voor Kalmar FF, de club die hij onlangs verkoos boven een langer verblijf bij Örgryte IS.

Door de nederlaag moest Landskrona voor het eerst sinds de start van de competitie afstand doen van de koppositie in de Allsvenskan. De nieuwe lijstaanvoerder is nu Örgryte IS, dat in de slotfase een gelijkspel behaalde tegen GIF Sundsvall (1-1). De Braziliaanse aanwinst Afonso Alves tekende vijf minuten vóór tijd met zijn vierde competitietreffer in evenzoveel duels voor de cruciale gelijkmaker.

Örgryte staat nu drie punten los van Landskrona en heeft vier punten voorsprong op nummer drie Malmö FF, dat echter wel een wedstrijd minder heeft gespeeld.