Elia krijgt kippenvel van eerbetoon aan Cruijff in De Kuip

Reacties

Eljero Elia stond donderdagavond op het veld in De Kuip toen de overleden Johan Cruijff een indrukwekkend eerbetoon kreeg tijdens de benefietwedstrijd tussen Feyenoord en Sparta Rotterdam (2-0). De 29-jarige vleugelspits kreeg er kippenvel van.

Elia krijgt kippenvel van eerbetoon aan Cruijff in De Kuip

In de veertiende minuut rolde er een staande ovatie af van de tribunes van het stadion waar Cruijff in het seizoen 1983/84 schitterde. Bovendien lag de bal stil. 'Een heel mooi gebaar naar de grootste voetballer en trainer die het Nederlandse voetbal gekend heeft', vond Elia, die na ruim een uur naar de kant ging voor jeugdspeler Nigel Robertha.

'Ik heb hem zelf nooit meegemaakt als voetballer, maar wel veel beelden van hem gezien', vervolgt Elia zijn verhaal over de legendarische Nummer 14 op de website van Feyenoord. 'In mijn tijd bij Hamburger SV in Duitsland droeg trainer Ricardo Moniz onder zijn kleding een shirt van Cruijff. Hij was misschien wel zijn grootste fan', besloot Elia na het duel waarvan de opbrengst ten goede kwam aan de Hartstichting.

Ook trainer Giovanni van Bronckhorst was onder de indruk van het eerbetoon. 'Dat was een mooi moment om hem te eren. In minuut veertien, het rugnummer dat ons voor altijd aan hem zal doen herinneren. Voetbal was niet het belangrijkste vanavond. Het ging om andere dingen: het goede doel – de Hartstichting – maar ook om het verlies van de grootste voetballer die we in Nederland hebben gehad.'

Debuut
In de schaduw van het eerbetoon aan Cruijff maakten behalve Robertha ook de talenten Melvin Kingsale en Rashaan Fernandes hun officieuze Feyenoord-debuut. 'In het begin kon je zien dat ze een beetje zenuwachtig waren, maar daarna kwamen ze goed in hun spel', constateerde Elia. 'Ze hebben veel potentie en ik hoop dat ze in de toekomst veel gaan betekenen voor Feyenoord.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.