Elia klaar voor debuut tegen United van Van Gaal

Reacties

Eljero Elia kan uitgerekend zondag in de topper tegen het Manchester United van Louis van Gaal zijn debuut maken voor Southampton. Dat heeft manager Ronald Koeman vrijdag verteld. Koeman heeft er begrip voor dat Sadio Mané zich met een kuitblessure moet melden bij de Senegalese selectie voor het toernooi om de Afrika Cup.

Elia klaar voor debuut tegen United van Van Gaal

Southampton huurt Elia voor de rest van het seizoen van Werder Bremen. De 27-jarige vleugelspits heeft inmiddels al bijna een week meegetraind met de selectie van The Saints. 'Het ziet er goed uit bij hem', vertelt Koeman op de clubwebsite. 'Hij heeft enorm veel ambitie om zijn kwaliteiten te laten zien. Hij zal zeker een van de achttien spelers zijn voor zondag. Zaterdag beslissen we of hij in de basis start of op de bank.'

Mané
Dat Elia zich zodanig manifesteert dat hij meedingt naar een basisplaats komt Koeman goed uit. Door de blessure van Mané moet de 51-jarige oud-international een belangrijke basisspeler vervangen. De 22-jarige Senegalees staat volgens verwachting de rest van de maand aan de kant door een kuitblessure. Desondanks heeft bondscoach Alain Giresse hem wel bij zjin definitieve selectie voor het toernooi om de Afrika Cup gehaald.

'Misschien zal hij iets sneller dan verwacht weer honderd procent zijn, maar hij is nog steeds geblesseerd', vertelde Koeman over de kwestie. 'Hij werkt nog steeds een individueel programma af, maar we weten dat hij langs moet komen bij de technische staf van Senegal. Als hij er klaar voor is, en ik weet niet wanneer dat zal zijn, kunnen ze een beroep op hem doen. Daar kunnen we helemaal niets tegen doen.'

Clyne
Koeman laat tegen United, dat met één punt meer derde staat boven nummer vier Southampton, waarschijnlijk ook Nathaniel Clyne terugkeren in de basis. De 23-jarige rechtsback heeft de hele week meegetraind, nadat hij tegen Chelsea en Arsenal nog ontbrak in de wedstrijdselectie. Jack Cork is hersteld van een enkelblessure.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.