Elia goud waard voor Feyenoord: 'Loerde er al even op'

Eljero Elia was zondag wederom belangrijk voor Feyenoord. Uit zijn assist maakte Eric Botteghin de 0-1 tegen FC Twente en dat was volgens de aanvaller geen toeval. Uiteindelijk won de koploper met 0-2.

'In een wedstrijd zoals die van vandaag moet je als aanvaller je momenten uitzoeken. Ik kwam niet veel in de één-tegen-één-duels, maar was al de hele tijd aan het loeren op het geven van een indraaiende voorzet. Uiteindelijk lukte het', zei Elia tegen FOX Sports. Botteghin was uiteraard ook blij met zijn collega. 'Dit was een heel fijne dag voor mij, de fans en het hele team.'

Feyenoord had het met name voor rust zwaar in Enschede. Elia: 'We wisten dat Twente ook aardig kon voetballen. Ze laten de bal rondgaan, wij bleven wachten op ons moment en sloegen uiteindelijk toe. Twente werd ook niet echt gevaarlijk. Soms werden ze dreigend, maar ze hebben geen grote kansen gehad. Wij staan achterin als een huis.'

Botteghin vreesde net als Elia geen moment voor puntenverlies. ' Ik voelde in de tweede helft dat de goal zou gaan vallen. We hebben dit seizoen al vaker op deze manier gewonnen. Je moet geduldig blijven en dan komt het vanzelf. De eerste helft was moeilijk, maar de tweede helft niet. FC Twente speelde iets anders dan we hadden verwacht, daarom moesten wij schakelen. In de tweede helft waren de problemen opgelost.'