Elftal van het Volk: Vlaar favoriet, Cillessen niet onomstreden

Reacties

Memphis Depay, Klaas-Jan Huntelaar, Ron Vlaar, Georginio Wijnaldum en Jetro Willems moeten terugkeren in de basisformatie van het Nederlands elftal tijdens de vriendschappelijke interland tegen Mexico van woensdagavond in De Arena (aftrap 20.30 uur). Dat is althans de mening van de bezoekers van deze website.

Elftal van het Volk: Vlaar favoriet, Cillessen niet onomstreden

In aanloop naar het treffen met de Midden-Amerikanen deden we een oproep om het Elftal van het Volk samen te stellen. De bezoekers snakken naar de terugkeer van Ron Vlaar, die door blessureleed niet meer in actie kwam sinds het WK. Liefst 97 procent wil de verdediger van Aston Villa in de basis zien tijdens het oefenduel met Mexico. Ook Depay (94 procent), Huntelaar (96 procent) en Arjen Robben (93 procent) zijn populair.

Daardoor is het duidelijk hoe de voorhoede van het Nederlands elftal er volgens de bezoekers moet uitzien. Gregory van der Wiel als rechtsback (87 procent) en Wesley Sneijder als linkshalf (75 procent) zijn ook vrijwel onomstreden; zij begonnen tijdens het kwalificatieduel vorige maand in en tegen IJsland (2-0 verlies) ook in de basis en mogen blijven staan. Dat geldt niet voor Ibrahim Afellay, die zijn basisplaats verliest aan Georginio Wijnaldum. De PSV-middenvelder ontbrak in Reykjavik nog door een blessure.

Davy Klaassen, Nigel de Jong en Bruno Martins Indi meldden zich geblesseerd af en Hiddink riep Leroy Fer, Luuk de Jong en Jeffrey Bruma als vervangers op. Een basisplaats voor die drie zit er volgens de bezoekers niet in. Martins Indi wordt naast Stefan de Vrij in het centrum van de defensie vervangen door Vlaar, terwijl Daley Blind de plek van De Jong inneemt. Op IJsland speelde hij nog als linksback, waardoor Jetro Willems op die positie een kans krijgt.

Op doel gaat de voorkeur uit naar Jasper Cillessen, maar opvallend is dat de Ajax-keeper niet meer onomstreden is. In totaal kiest 45 procent van de bezoekers voor de Groesbeker, die sinds oktober 2013 eerste keus is in Oranje en inmiddels op negentien interlands staat. Meer dan de helft zou Tim Krul (29 procent) of Kenneth Vermeer (27 procent) dus in actie willen zien tegen Mexico.

Op zondag 29 juni was Mexico in Fortaleza nog tegenstander van Nederland. In de achtste finale van het WK in Brazilië zegevierde de ploeg van bondscoach Louis van Gaal door treffers kort voor tijd van Wesley Sneijder en Klaas-Jan Huntelaar. Het laatste doelpunt kwam voort uit een strafschop, die was toegekend na een overtreding op Arjen Robben.

Cillessen, Van der Wiel ,De Vrij, Vlaar, Willems, Wijnaldum, Blind, Sneijder, Robben, Huntelaar, Depay
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.