Elftal van het Volk: Oranje met Van Persie én Huntelaar

Reacties

Als het aan voetbalminnend Nederland ligt, start Oranje met Robin van Persie én Klaas-Jan Huntelaar in de basis tijdens het EK-kwalificatieduel met Kazachstan. Arjen Robben completeert de aanval in de Amsterdam Arena en neemt de rechtsbuitenpositie in.

Elftal van het Volk: Oranje met Van Persie én Huntelaar

Huntelaar krijgt de voorkeur in de punt van de aanval, waardoor Van Persie genoegen moet nemen met een rol als linksbuiten. Verder weinig verrassingen in het Elftal van het Volk. Op het middenveld kiest het merendeel van de stemmers voor Wesley Sneijder en Georginio Wijnaldum in een offensieve rol, gesteund door controleur Nigel de Jong. Er is dus geen plaats voor Ibrahim Afellay.

De bezoekers van Voetbal International geven Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi een kans op eerherstel na de nederlagen tegen Italië (2-0) en Tsjechië (2-1). Sterker, de voormalige verdedigers van Feyenoord genieten met respectievelijk negentig en 87 procent het volste vertrouwen van het overgrote deel van de stemmers.

Het meeste vertrouwen heeft het volk in Robben, de absolute uitblinker van het afgelopen WK. In de voorgaande wedstrijden was de aanvaller van Bayern München niet van de partij en dat liet zich duidelijk merken. Voor Jeremain Lens, die door Guus Hiddink vanavond wel in de basis geposteerd wordt, is dus geen basisplaats weggelegd in het elftal van het volk.

De volledige opstelling van het volk: Cillessen; Van der Wiel, De Vrij, Martins Indi, Blind; Wijnaldum, De Jong, Sneijder; Robben, Huntelaar, Van Persie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.