Elftal van het Volk: basiself Van Gaal goedgekeurd

Reacties

De elf namen die bondscoach Louis van Gaal vrijdagavond het veld instuurt tijdens het WK-duel van Nederland met Spanje kunnen op de goedkeuring van de bezoekers van deze website rekenen.

Elftal van het Volk: basiself Van Gaal goedgekeurd

Oranje reisde naar Brazilië af met oefenzeges op Ghana (1-0) en Wales (2-0) en een gelijkspel in de vriendschappelijke interland tegen Ecuador (1-1) in de achterzak. Van Gaal testte tijdens de oefenduels diverse systemen en meerdere spelers. Uiteindelijk kwam hij tot de conclusie dat hij met een 1-5-3-2-formatie aantreedt tegen de Spanjaarden

Donderdag maakte Van Gaal zijn basisformatie al bekend en deze is hetzelfde als het Elftal van het Volk, dat werd samengesteld door bijna veertigduizend bezoekers. De helft van hen koos voor Jasper Cillessen als doelman, waarmee hij zijn concurrenten Tim Krul (37 procent) en Michel Vorm (12 procent) voor bleef.

De verdediging bestaat uit - van rechts naar links - Daryl Janmaat, Ron Vlaar, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Daley Blind. Van die vijf zijn Janmaat en Vlaar het minst omstreden, aangezien zij liefst 97 procent van de stemmen kregen. Slechts één international kreeg van meer bezoekers een basisplaats: Wesley Sneijder. Slechts twee procent houdt hem op de bank.

Achter Sneijder hebben Nigel de Jong (95 procent) en Jonathan de Guzman (52 procent) een basisplaats. De voorhoede wordt gevormd door Robin van Persie en Arjen Robben, die beiden 96 procent van de stemmen kregen. Al met al kunnen de bezoekers dus uitstekend leven met de basisformatie die Van Gaal in Salvador het veld instuurt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.