Elftal van de Week: Ippel laat MVV dromen van Eredivisie

Reacties

In Maastricht noemen ze het al de wedstrijd van de eeuw. MVV speelde zeventien jaar geleden voor het laatst in de Eredivisie en kan nu terugkeren. Ten koste van provinciegenoot Roda JC nog wel. Maastricht is in opperste staat van opwinding.

Elftal van de Week: Ippel laat MVV dromen van Eredivisie

De prestatie tegen Cambuur die de ploeg van trainer Ron Elsen leverde, mocht er zijn. Thomas Verheijdt kopte de beslissende goal binnen, maar de uitblinker in het tweeluik was Ricardo Ippel. De mannetjesputter op het Maastrichtse middenveld vervulde een voortrekkersrol. Hij pakte zijn verantwoordelijkheid bij afwezigheid van de geschorste aanvoerder Nick Kuipers. Het leek wel of Ippel besefte dat hij nog een stapje meer moest doen om het gemis van de strijdlustige captain te compenseren.

Ippel was ooit een belofte bij Willem II, maar van een doorbraak in Tilburg kwam het nooit echt. In zijn tweede seizoen in Maastricht solliciteert de middenvelder overduidelijk naar een herkansing op het hoogste niveau. Met MVV zou dat fantastisch zijn, maar er zullen ongetwijfeld Eredivisieclubs zijn die Ippel op de korrel hebben.

Het is ook wel het juiste moment voor de stap. Eind augustus wordt hij 27 jaar en zijn contract loopt na dit seizoen nog een jaar door. Het ideale moment voor club en speler om de sprong te wagen.

Maar eerst MVV en Maastricht een onvergetelijke afsluiting bezorgen van het seizoen waarin de wederopstanding van de club verder gestalte kreeg. Na jaren vol financiële zorgen is MVV terug. Aan de werklust van Ippel zal het niet liggen in de finale. Hij is dan wel een Brabander van origine, maar de gekte en de impact van de Limburgse clash zal ook hem deze week niet ontgaan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.