Elftal Nederlanders maakt nog kans op speelminuten in CL

Reacties

De Champions League wordt dinsdag weer in gang geschoten met de start van de achtste finale. Voetbal International zet op een rijtje welke Nederlanders nog in actie kunnen komen nu het miljoenenbal in de cruciale knock-outfase is beland.

Elftal Nederlanders maakt nog kans op speelminuten in CL

Gregory van der Wiel trapt dinsdagavond om 20.45 uur af met Paris Saint-Germain op bezoek bij Bayer Leverkusen. Tegelijkertijd gaat Barcelona op bezoek bij Manchester City. De clash der giganten is mogelijk een podium voor Ibrahim Afellay, die een van de 23 spelers is die met de Catalaanse grootmacht meereisde naar Manchester City. Of hij ook de laatste schifting - naar de wedstrijdselectie van achttien man - overleeft, is nog wel de vraag.

Een dag later is het de beurt aan Urby Emanuelson en Nigel de Jong die het met AC Milan opnemen tegen Atlético Madrid in San Siro. Trainer Clarence Seedorf hoopt bij zijn eerste wedstrijd als trainer in de Champions League direct een goed resultaat neer te zetten.

Titelhouder Bayern München komt woensdagavond in actie op bezoek bij Arsenal. Arjen Robben hoopt dan de hoop op prolongatie van de Cup met de Grote Oren in leven te houden en kan op de lijst van meest waardevolle Nederlanders aller tijden enkele grote namen passeren. Robben staat momenteel vijfde met 21 goals en twaalf assists. Daarmee heeft hij de nummers twee tot en met vier Patrick Kluivert, Roy Makaay en Seedorf in het vizier.

Wordt Bayern met Arjen Robben de eerste ploeg die de Champions League-zege prolongeert?
Wordt Bayern met Arjen Robben de eerste ploeg die de Champions League-zege prolongeert?

Volgende week staan de duels Olympiakos Piraeus - Manchester United en Zenit Sint-Petersburg - Borussia Dortmund voor dinsdag en Schalke 04 - Real Madrid en Galatasaray - Chelsea voor woensdag op het menu.

Vanuit Nederlands oogpunt gaat de blik die dinsdag op Robin van Persie en Alexander Büttner, voor wie de Champions League kan uitdraaien op de reddingsboei voor een in Engeland zo goed als verloren seizoen. Bovendien heeft Van Persie (22 goals, vijf assists) net als Robben nog terreinwinst te boeken op de Nederlandse MVP-lijst. Olympiakos zal evenwel zinnen op een stunt tegen Manchester United. Zenit tegen Dortmund - in Rusland wordt al om 18.00 uur afgetrapt in verband met het weer - blijft verschoond van Nederlandse invloeden.

Een dag later staat vanuit Nederlands perspectief nog veel moois op het programma. Wesley Sneijder kan zijn voormalige succestrainer José Mourinho, met wie hij bij Internazionale in 2010 nog de Champions League won, pijn doen door in het kielzog van Robben en Van Persie verder te werken aan zijn CL-productie (elf goals en vijf assists). Bij Chelsea staan bovendien landgenoten Marco van Ginkel en Nathan Aké op de spelerslijst, al is de verwachting dat zij niet meer in actie zullen komen in de huidige editie van de dans der miljoenen.

Ook voor Klaas-Jan Huntelaar staat een weerzien op het programma. Hij neemt het met Schalke 04 op tegen zijn oude werkgever Real Madrid, waarvoor hij nooit scoorde in de Champions League. Voor Ajax en Schalke maakte hij in totaal wel acht goals. Ook Huntelaar zal erop gebrand zijn die productie verder op te schroeven. Zodoende wacht de voetballiefhebber, ook zonder Nederlandse teams, weer volop spektakel met wellicht een hoofdrol voor diverse landgenoten.

*: dit seizoen actief in de Champions League. Tussen haakjes staan louter de clubs waarvoor de desbetreffende speler productief was.
*: dit seizoen actief in de Champions League. Tussen haakjes staan louter de clubs waarvoor de desbetreffende speler productief was.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.