EL-finalist Dnjepr voor één seizoen niet welkom in Europa

Reacties

De UEFA heeft Dnjepr Dnjepropetrovsk uitgesloten van één seizoen Europees voetbal. De Oekraïense verliezend finalist van het vorige Europa League-seizoen heeft de regels van het Financial Fair Play overtreden.

EL-finalist Dnjepr voor één seizoen niet welkom in Europa

Dnjepr moest net als Inter Baku (Azerbeidzjan) en Targu Mures (Roemenië) vóór 31 januari een oplossing vinden voor de financiële wanorde om een schorsing te voorkomen. De UEFA heeft donderdag in een statement gemeld dat dit het drietal clubs niet is gelukt, schrijven de persbureaus Reuters en AP.

De slechte economische situatie van de club uit het in politieke crisis verkerende Oekraïne had tot nu toe ogenschijnlijk géén invloed op de sportieve prestaties. Trainer Myron Markevich leidde Dnjepr vorig seizoen naar de eindstrijd van de Europa League, waarin Sevilla te sterk bleek. Dit seizoen eindigde het Europese avontuur in de EL- groepsfase.

Dat staat niet los van het vertrek van de blikvangers Evgen Konoplyanka (Sevilla) en Nikola Kalinic (Fiorentina). In de vaderlandse competitie staat Dnjepr na negentien wedstrijden desondanks op de vierde plaats. Dat zou betekenen dat de straf komend seizoen van kracht is. De nummer drie tot en met vijf van Oekraïne plaatsen zich voor de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.