'Elf namen van AZ op een bord zetten heeft geen zin'

Reacties

Trainer Jack van den Berg van derdedivisionist ASWH houdt het liefst controle over alles. Maar de Barendrechtse oefenmeester van de Ambachtse amateurclub beseft dat dat voor het bekerduel met AZ in Alkmaar onbegonnen werk is.

'Elf namen van AZ op een bord zetten heeft geen zin'

'Ik kan slechts gissen met welke opstelling AZ op het veld zal verschijnen. Het heeft zelfs geen zin om elf namen op het bord te zetten. Die club heeft een selectie van 22 spelers en bovendien staat Jong AZ dik bovenaan in de Tweede Divisie. Het potentieel daar is zo enorm groot', zegt Van den Berg (foto) in aanloop naar het duel in de achtste finale van het bekertoernooi tegen Voetbal International.

Van den Berg bracht deze bekercampagne met zijn ploeg al vier wedstrijden tot een goed einde: Chèvremont, RVVH, De Treffers en Spakenburg - allemaal amateurclubs - waren niet opgewassen tegen de Ambachtse ploeg uit de derde divisie. 'Ik heb regelmatig de vraag gekregen of ik op voorhand kan genieten van een bekerduel met AZ. Dat vind ik lastig, want ik wil in zo'n wedstrijd in eerste instantie voorkomen dat we met 6-0 of 7-0 afgeslacht worden. Ik wil ook dat we voetballend iets laten zien in Alkmaar, dat we er niet alleen voor spek en bonen zijn.'

Waar AZ ASWH meerdere malen liet bekijken, nam Van den Berg zelf de gelegenheid te baat om Excelsior – AZ op Woudestein te bezoeken. 'Ik was onder de  indruk van die ploeg. AZ is gewoon een topclub in Nederland. Dat heeft de wedstrijd vorige week in de Europa League tegen Zenit Sint-Petersburg wel bewezen. Of Feyenoord ons een dienst heeft bewezen afgelopen zondag? Als mensen dat denken, dan snappen ze niet hoe de verhoudingen liggen. Alsof wij opeens een kans zouden maken in Alkmaar.'

De Ambachters weten zich woensdagavond gesteund door ruim zeshonderd toeschouwers in het AFAS Stadion. Van den Berg is er trots op dat zijn ploeg tot het kwartet amateurploegen behoort dat de achtste finale in de strijd om de KNVB-beker heeft bereikt. 'Dat geeft ook aan dat de verschillen tussen bijvoorbeeld Jupiler League en de amateurdivisies kleiner worden. Ik ben ervan overtuigd dat wij met onze ploeg mee zouden kunnen in de Tweede Divisie, maar AZ is wel van een andere orde, hoor.' (Arco Bomgaars)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.