Elche wil Tyton op huurbasis overnemen van PSV

Reacties

Przemyslaw Tyton is op weg naar de Spaanse Primera División. Elche wil de Poolse doelman op huurbasis overnemen van PSV. De transfer van de in Eindhoven op een zijspoor belande sluitpost is in de afrondende fase.

Elche wil Tyton op huurbasis overnemen van PSV

Tyton liet PSV in april weten dat hij deze zomer wilde vertrekken. Technisch manager Marcel Brands antwoordde de reservedoelman daarop dat de club bereid was mee te denken met de 27-jarige international van Polen, die de concurrentiestrijd met Jeroen Zoet voor een plek onder de lat heeft verloren.

'We gaan deze week naar Spanje om te kijken of we eruit kunnen komen', aldus zaakwaarnemer Kees Ploegsma van SEG tegen Voetbal International. Tyton heeft bij PSV nog een contract tot de zomer van 2016 en speelde vorig seizoen slechts zes competitieduels. Medio 2011 kwam hij over van Roda JC Kerkrade. Met Remko Pasveer heeft de nummer vier van de Eredivisie al een vervanger in huis gehaald.

Bij Elche, afgelopen jaargang zestiende in de Primera División, komt Tyton een Nederlander tegen. Garry Mendes Rodrigues maakte in januari de overstap van het Bulgaarse Levski Sofia en speelde tien duels voor zijn Spaanse werkgever. Tijdens de 36ste speelronde maakte de 23-jarige aanvaller de winnende tegen Málaga (1-0).

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.