El Hamdaoui is gewenste versterking voor Ajax

Ajax-trainer Martin Jol krijgt zijn gewenste aanvallende versterking. De Telegraaf meldt zaterdag dat de Amsterdamse club een akkoord heeft bereikt met AZ over Mounir El Hamdaoui. De spits zou voor vijf miljoen euro overgenomen kunnen worden.

El Hamdaoui is gewenste versterking voor Ajax

Volgens het dagblad heeft Ajax een betalingsregeling kunnen treffen met de Alkmaarders en kan de transfersom in termijnen betaald worden. El Hamdaoui en Jol zouden vrijdag na het oefenduel van Ajax met Chelsea (3-1 winst) al een persoonlijk gesprek gehad hebben.

Jol en El Hamdaoui werkten al eerder samen bij Tottenham Hotspur. Onder het bewind van de huidige Ajax-trainer kwam de spits echter nooit veel aan spelen toe in Engeland.

Ajax en de spits zelf zijn er overigens nog niet uit. De salariseisen van El Hamdaoui zouden nog een struikelblok kunnen betekenen. Een woordvoerder van AZ bevestigde wel dat de clubs inderdaad overeenstemming hebben.

In de oefenwedstrijd tegen Chelsea bleek dat Ajax een offensieve versterking zeer goed kan gebruiken. Middenvelder Siem de Jong fungeerde bij afwezigheid van Luis Suarez opnieuw als gelegenheidsspits en deed het naar behoren. De Amsterdammers misten echter zijn diepgang vanaf het middenveld.

Ajax is overigens niet blij met sparringpartner Chelsea. Contractueel was vastgelegd dat de Londenaren met minimaal acht spelers uit de normale basisformatie zouden spelen. Trainer Carlo Ancelotti stuurde echter alleen vaste waarden John Obi Mikel en Mickaël Essien het veld in. Ajax bekijkt momenteel wat de club voor stappen kan ondernemen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen