El Hamdaoui helpt AZ tegen Roda aan zesde zege op rij

AZ is momenteel niet te stoppen. Ook niet door Roda JC, dat in eigen stadion met 2-0 klop kreeg. Mounir El Hamdaoui vestigde weer eens alle aandacht op zich.

El Hamdaoui speelde niet zijn beste wedstrijd van het seizoen, maar liep toch weer met twee doelpunten achter zijn naam van het veld af. De aanvallende middenvelder scoorde nu al elf keer in acht wedstrijden.

In de beginfase van de wedstrijd was Graziano Pellè de opvallendste speler. De Italiaanse spits van AZ was sterk in de duels, maar had pech in de afronding. Zijn kopbal op de lat in de 35ste minuut leverde toch de 0-1 op, want in de rebound kopte El Hamdaoui de bal in het lege doel.

Pellè had na rust de wedstrijd moeten beslissen. Hij kwam oog in oog te staan met Roda-doelman Bram Castro, maar vanaf tien meter schoot de Italiaan over. Mede door die misser bleef het spannend in Kerkrade. Roda zette wel druk, maar kwam niet verder dan gevaar uit hoekschoppen en afstandschoten. AZ-goalie Sergio Romero had niet veel moeite zijn doel schoon te houden.

Vlak voor tijd besliste El Hamdaoui de wedstrijd. Ruud Vormer en Davy De Fauw gingen namens Roda in de fout. AZ-invaller Jeremain Lens profiteerde en legde de bal af op El Hamdaoui, die beheerst afrondde.

Door de zesde zege op rij gaat AZ voorlopig op kop in de Eredivisie met achttien punten uit acht wedstrijden. Roda JC blijft steken op zes punten.