El Ghazi laat zich van zijn beste kant zien bij Jong Ajax

Anwar El Ghazi heeft zich direct laten zien bij zijn eerste wedstrijd voor Jong Ajax. De naar het beloftenelftal gedegradeerde Ajacied was belangrijk bij de 2-1 zege van de Amsterdammers op NAC Breda.

Een kleine dertien maanden geleden maakte de 21-jarige flankspeler nog zijn debuut voor het Nederlands elftal, vrijdagavond trad hij in de Amsterdam Arena aan namens Jong Ajax. Het was een gevolg van een conflict tijdens een training met Ajax-coach Peter Bosz, die El Ghazi wegstuurde. Na overleg met de directie werd besloten dat de rechtsbuiten in de maand november zijn minuten maakt bij Jong Ajax.

Daar liet El Ghazi zich tegen NAC dus direct van zijn beste kant zien. Vlak voor rust was het raak. Abdelhak Nouri bediende Pelle Clement met een fraai boogballetje, de aanvaller legde goed terug en El Ghazi werkte vakkundig af: 1-0. Dat alles onder toeziend oog van Bosz.

Zonder Nouri, die in de tweede helft rust kreeg, ging de thuisploeg op jacht naar een ruimere voorsprong. Daar leek El Ghazi al snel voor te kunnen zorgen, maar hij stuitte met een laag schot nog op NAC-doelman Jorn Brondeel. Via Matthijs de Ligt was het even later wel raak. De verdediger kopte de bal tegen de touwen uit een corner. Cyril Dessers redde een kwartier voor tijd nog de eer door Ajax-keeper Peter Leeuwenburgh te kloppen.

El Ghazi had geen rol meer in de slotfase. Hij verliet het veld tien minuten voor het einde, ogenschijnlijk vanwege rugklachten. Gescoord werd er niet meer in Amsterdam, waardoor Jong Ajax over NAC klimt in de Jupiler League. De Ajacieden staan vierde, NAC moet het met een vijfde plaats doen.