Ajax maakt straf El Ghazi bekend: maand naar Jong Ajax

Reacties

Ajax heeft Anwar El Ghazi een disciplinaire straf opgelegd voor zijn gedrag van vrijdag. De vleugelaanvaller moet een maand terug naar Jong Ajax.

Ajax maakt straf El Ghazi bekend: maand naar Jong Ajax

Coach Peter Bosz stuurde El Ghazi om disciplinaire redenen weg van de training. De Ajax-trainer had de aanvaller zojuist verteld dat hij geen deel uit zou maken van de selectie voor het thuisduel met Excelsior. De manier waarop El Ghazi reageerde op dat besluit en het gedrag tijdens de training was voor Bosz aanleiding hem weg te sturen. Daaropvolgend werd de buitenspeler tot nader order uit de selectie gezet.

Maandag spraken El Ghazi en de directie van Ajax met elkaar. De club meldt dat in onderling overleg is besloten dat de aanvaller in de maand november deel zal uitmaken van Jong Ajax en dat daarna wordt beoordeeld of hij weer bij de A-selectie kan aansluiten.

El Ghazi speelt dit seizoen met slechts drie basisplaatsen in de competitie een bijrol bij de Amsterdammers. De positie van de aanvaller wordt de laastste weken steevast ingevuld door Bertrand Traoré. In het KNVB-bekerduel met Kozakken Boys van woensdag (1-6 winst) stond hij wel aan de aftrap en maakte hij het tweede doelpunt van Ajax.

Zaterdagavond vertelde Bosz nog niet nagedacht te hebben over de situatie van El Ghazi. Hij gaf toen nog aan dat zaterdag bij thuiskomst met een sigaar en een goed glas wijn te gaan doen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.