El Clásico voor het eerst sinds 1996 zonder landgenoten

De 1-0 zege van Barcelona op Real Madrid gaat óók de geschiedenisboeken in vanwege het ontbreken van Nederlandse inbreng. Voor het eerst sinds 1996 speelde er geen landgenoot mee.

El Clásico voor het eerst sinds 1996 zonder landgenoten

Barcelona won zondag de topper tegen aartsrivaal Real Madrid. Zlatan Ibrahimovic maakte kort na rust de enige treffer door een voorzet van Dani Alves knap binnen te volleren. Er kwamen geen Nederlanders in actie tijdens deze wedstrijd: Royston Drenthe hield negentig minuten de bank warm, Rafael van der Vaart zat op de tribune en Ruud van Nistelrooy bleef achter in Madrid.

Het mag opvallend worden genoemd dat er geen Nederlandse inbreng was zondag. Op 10 februari 1996 werd er voor het laatst een El Clásico afgewerkt zonder landgenoten aan de aftrap, al stond Barcelona die wedstrijd wel onder leiding van trainer Johan Cruijff. Vanaf 7 december 1996 stond er tijdens ieder competitieduel tussen Barcelona en Real Madrid een Nederlander op het veld.

Clarence Seedorf begon die wedstrijd in de basis en zag zijn ploeg met 2-0 winnen. Tot aan de wedstrijd van zondag kwamen in totaal negentien verschillende Nederlandse spelers binnen de lijnen. Patrick Kluivert is de meest ervaren landgenoot als het om het aantal El Clásico's gaat: in de periode 1999-04 speelde de spits mee tijdens liefst elf wedstrijden tussen Barcelona en Real Madrid.

Naam Aantal duels
Patrick Kluivert 11
Phillip Cocu 9
Michael Reiziger 9
Frank de Boer 7
Marc Overmars 7
Clarence Seedorf 7
Giovanni van Bronckhorst 6
Ruud Hesp 5
Ruud van Nistelrooy 4
Ronald de Boer 3
Arjen Robben 3
Wesley Sneijder 3
Boudewijn Zenden 3
Winston Bogarde 2
Rafael van der Vaart 2
Mark van Bommel 1
Edgar Davids 1
Royston Drenthe 1
Klaas-Jan Huntelaar 1
 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen