Ibrahimovic beslist 'El Clasico' in voordeel Barcelona

In een matige wedstrijd heeft Barcelona met 1-0 gewonnen van Real Madrid. Invaller Zlatan Ibrahimovic besliste kort na zijn entree met een mooie volley de wedstrijd.

Cristiano Ronaldo verscheen voor het eerst sinds 30 september weer aan de aftrap bij Real Madrid. Zijn coach Manuel Pellegrini had geen plaats voor Nederlanders. Ruud van Nistelrooy was in Madrid achtergebleven, Rafael van der Vaart zat op de tribune en Royston Drenthe bleef negentig minuten op de bank. Dat betekende dat er voor het eerst sinds februari 1996 geen Nederlandse inbreng was in El Clasico.

De ploegen begonnen voorzichtig aan het duel waar wereldwijd naar werd uitgekeken. De eerste helft bood weinig. Slechts bij vlagen had Kaká het op zijn heupen - zo bediende de Braziliaan Ronaldo, maar deze schoot tegen de benen van Víctor Valdés - en aan de andere kant liep het niet soepel bij de thuisploeg. Lionel Messi kwam terug van een blessure en speelde flets.

De opvallendste rol in het eerste bedrijf was voor Carles Puyol, die enkele malen met doodsverachting zijn lichaam als blok voor een Real Madrid-speler gooide. Vijf minuten na rust besloot Barça-coach Pep Guardiola Zlatan Ibrahimovic in te brengen. De Zweed kwam terug van een blessure en was nog niet klaar voor een hele wedstrijd.

Na meerdere voorzetten het stadion uit geschoten te hebben, had Daniel Alves vijf minuten na de entree van Zlatan plots wel een goede voorzet in huis. Ibrahimovic had zich goed los gemaakt van Pepe en volleerde de bal snoeihard en technisch perfect onhoudbaar langs Iker Casillas. Kort na de treffer kreeg de thuisploeg een tegenvaller te verwerken toen Sergio Busquets zijn tweede gele kaart kreeg na een domme handsbal.

Nadat Messi had verzuimd de 2-0 binnen te tikken - vrij voor Casillas - moest Lassana Diarra in de slotfase vertrekken na een tweede gele kaart. Real Madrid was toen al lange tijd niet bij machte om aanspraak te maken op de gelijkmaker. De ploeg moet de koppositie in de Primera División door dit resultaat weer afstaan aan Barcelona.