EK in gevaar voor Mathieu na meniscusoperatie

Reacties

Jérémy Mathieu ondergaat donderdag een knieoperatie en is waarschijnlijk de rest van het seizoen uitgeschakeld. De 32-jarige verdediger mist daarmee het seizoensslot bij Barcelona en mogelijk ook het EK komende zomer met Frankrijk.

EK in gevaar voor Mathieu na meniscusoperatie

Mathieu kwam dinsdagavond in het duel tussen Frankrijk en Rusland na rust in het veld voor zijn vijfde optreden voor Les Bleus, maar moest de strijd na negen minuten alweer staken. De ongelukkige verdediger werd vervangen door Lucas Digne. Mathieu blijkt de meniscus in zijn rechterknie gescheurd te hebben, zo meldt Barcelona op de clubsite.

Hoewel de Fransman bij Barcelona nooit een vaste basisplaats heeft gehad, kwam hij dit seizoen toch al tot negentien optredens in de competitie, waarvan twaalf in de basis. De centrale verdediger annex linksback werd voor het tweeluik met Nederland en Rusland voor het eerst sinds oktober 2014 weer opgeroepen voor het Franse nationale elftal.

Na het met 4-2 gewonnen duel met Rusland gaf Mathieu al aan zijn opties af te wegen. 'Ik kan de gehele meniscus verwijderen, zodat ik weer snel terug kan keren, maar dat heeft ook consequenties voor de lange termijn. Of ik ga onder het mes en lig er drie maanden uit.' De Fransman heeft nu dus voor de laatste optie gekozen en lijkt zo het EK op zijn buik te kunnen schrijven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.