Einde aan soap: kampioensschaal is weer terug bij PEC

PEC Zwolle heeft de kampioensschaal van het seizoen 2011/12 weer terug. De trofee van de titel in de Jupiler League was ontvreemd door supporters van Go Ahead Eagles. Een en ander had alles te maken met de IJsselderby van zondag in Deventer.

Einde aan soap: kampioensschaal is weer terug bij PEC

Eind vorige maand ontvreemden de Deventer supporters de schaal, bij wijze van grap. De verhoudingen werden daardoor op scherp gezet en beide clubs lieten weten niet blij te zijn met de actie en te vrezen voor represailles.

'Door inspanningen van de belanghebbenden in Zwolle en Deventer is de kampioensschaal vrijdag in de uitzending van het programma EDNED op RTV Oost teruggegeven aan PEC Zwolle. PEC Zwolle en Go Ahead Eagles zijn opgelucht dat het eremetaal voor de IJsselderby van zondag retour is. De schaal, die anderhalf jaar geleden werd gewonnen bij het kampioenschap in de Jupiler League, is in ongeschonden staat', zo laat de Zwolse club op de eigen website weten.

Wel loopt er nog steeds een politieonderzoek naar de diefstal. De manier waarop de schaal weer in Zwols bezit kwam was opmerkelijk. PEC-directeur Edward van Wonderen en Eagles-voorzitter Edwin Lugt zaten in het regionale programma om vooruit te blikken op de beladen derby toen een als kerstman vermomd iemand de verdwenen trofee kwam terugbrengen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen