Eigen goal Zuiverloon draagt bij aan monsterzege Real

Real Madrid heeft zich in de strijd om de Copa del Rey niet laten verrassen door laagvlieger Cultural Leonesa, de club van Nederlander Gianni Zuiverloon. Jongelingen Marco Asensio en Álvaro Morata wezen de Madrilenen de weg in de heenwedstrijd: 1-7.

De afwezigheid van sterspelers Cristiano Ronaldo en Gareth Bale, die van trainer Zinedine Zidane rust kregen, deed zich bij Real geen moment voelen met dank aan Zuiverloon, die afgelopen zomer ADO verruilde voor de club die uitkomt op het derde Spaanse niveau. De verdediger werkte de bal uit een vrije trap van Toni Kroos ongelukkig voorbij zijn eigen doelman Jorge Palatsi. En dat was nog maar het begin voor de arme keeper, die zelden zo'n drukke avond zal hebben gehad.

De 0-2 van Asensio, die scoorde met een schot in de korte hoek, was een voorbode voor wat in de tweede helft ging komen. Real gaf direct na rust gas en maakte de kloof zo onoverbrugbaar voor de koploper van de Segunda División Grupo 1. Na een steekpass van James Rodríguez werkte Morata koeltjes af oog in oog met Palatsi door de bal door de benen van de keeper te werken. Asensio maakte vervolgens zijn tweede van de avond. Morata bleef niet achter en tekende enkele minuten voor 0-5.

Het was echter Nacho die met de eer voor de mooiste goal van de wedstrijd ging strijken. Met een geweldige volley vanaf de rand van het strafschopgebied scoorde de verdediger. Cultural Leonesa ging op zoek naar de eretreffer, met succes. Benja liet Real-doelman Kiko Casilla kansloos met een knal in de verre hoek.

Zidane had ondertussen spits Mariano Diaz al in laten vallen en de aanvaller uit de Dominicaanse Republiek deed in de absolute slotfase nog van zich spreken door de eindstand op 1-7 te bepalen met een kopbal. Zo klaarde Real de klus al met gemak in de heenwedstrijd. De return staat op 30 november op het programma.