Eibar overtuigend naar 'Europese' zesde plaats

Reacties

Eibar heeft in eigen huis uitgehaald tegen Granada. De laagvlieger werd met 5-1 verslagen. Daardoor klom de degradatiekandidaat van vorig seizoen op naar de zesde plaats, die aan het eind van het seizoen recht geeft op deelname aan de voorrondes van de Europa League.

Eibar overtuigend naar 'Europese' zesde plaats

Takashi Inui opende de score in de 35ste minuut de score voor de thuisploeg. Vier minuten later vergrootte Sergi Enrich (foto, links) de marge naar 2-0. Na rust verzorgde Youssef El Arabi de aansluitingstreffer voor Granada, waarna Eibar via opnieuw Enrich en twee goals van Borja Baston (foto, rechts) in ruim een halfuur uitliep naar een 5-1 overwinning.

Vorig seizoen moest Eibar het na 38 speelronden nog doen met de achttiende plaats. De ploeg had toen 35 punten. Deze jaargang draait de ploeg van trainer José Luis Mendilibar stukken beter en staan er na twintig speelronden al 33 punten achter de naam van de club die in 2014 voor het eerst in de geschiedenis promoveerde naar het hoogste Spaanse niveau. Dat totaal is goed voor een huidige zesde plaats. Granada blijft zeventiende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.