Efficiënte Friese aanval treft efficiënte Twentse defensie

Reacties

● FC Twente won vaker in het Abe Lenstra Stadion dan SC Heerenveen. Acht keer zegevierden de Tukkers tegenover zeven keer winst voor de Friezen, zes keer werd er gelijkgespeeld.

Efficiënte Friese aanval treft efficiënte Twentse defensie

● In Heerenveen vallen dit seizoen de meeste doelpunten te bewonderen (31 voor, 22 tegen).

● SC Heerenveen staat bovenaan in het VI-efficiency-klassement. Met 48 goals op 256 doelpogingen heeft de ploeg een rendement van 18,75 procent.

● Alfred Finnbogason staat nu op 44 treffers (49 duels) en is hard op weg Heerenveens Eredivisie-topscorer aller tijden te worden. De aanvaller uit Reykjavik heeft nu alleen het duo Bas Dost en Afonso Alves met (45 goals) en Gerald Sibon (47 goals) voor zich.

● FC Twente springt slordiger met de kansen om. 47 doelpunten op 345 doelkansen geeft een rendement van 13,62 procent.

● Opvallend is dat coach Marco van Basten enorme progressie heeft geboekt in zijn tweede en laatste seizoen met SC Heerenveen. De geboren Utrechter behaalde na speelronde 21 elf punten meer dan vorig seizoen rond deze tijd (nu 21-33, toen 21-22).

● FC Twente heeft een reeks van negen duels zonder nederlaag in de Eredivisie (W6, G3).

● SC Heerenveen scoort met vorig seizoen meegerekend twaalf thuisduels op rij minimaal één keer. Met 31 goals in thuisduels zijn de Friezen overigens samen met FC Twente de meest scorende thuisploeg van de Eredivisie.

● FC Twente houdt elf Eredivisie-wedstrijden op rij niet de nul in de Eredivisie. Daarentegen scoren de Tukkers al zestien Eredivisie-duels op rij minimaal één keer.

● Alfred Finnbogason scoorde vijf wedstrijden op rij voor SC Heerenveen en staat nu op twintig treffers. Met de benutte strafschop tegen ADO staat de spits nu op tien benutte penalty's voor SC Heerenveen (een record).

● FC Twente verdedigt efficiënt dit seizoen en staat tweede in het VI-efficiency verdedigingsklassement met twintig tegentreffers op 168 doelpogingen, wat een percentage van 11,90 procent geeft.

Samenstelling: Willem van Beeren

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.