'Eeuwig' WK-topscorer Klose stopt en wordt stagiair van Löw

Reacties

Miroslav Klose zet per direct een punt achter zijn loopbaan. De 38-jarige Duitser start een opleiding bij de Duitse voetbalbond DFB met als doel trainer te worden.

'Eeuwig' WK-topscorer Klose stopt en wordt stagiair van Löw

De beslissing van Klose komt niet als een donderslag bij heldere hemel aangezien hij sinds het aflopen van zijn contract met Lazio afgelopen zomer zonder club zat.

De in Polen geboren Klose mag zich met zestien treffers WK-topscorer aller tijden noemen. Tijdens de mondiale eindronde van 2014 stootte de spits Ronaldo van de troon. Duitsland legde in Brazilië beslag op de wereldtitel nadat Klose zowel in 2002, 2006 als 2010 naast wereldgoud greep. De aanvaller is ook topscorer aller tijden van het Duits elftal.

Al tijdens de komende interlands van Die Mannschaft tegen San Marino (11 november, WK-voorronde) en Italië (15 november, oefenduel) zal Klose als een soort stagiair/speciale assistent deel uitmaken van de technische staf van bondscoach Joachim Löw.

Tijdens het WK 2002 beleefde Miroslav Klose, hier met Michael Ballack, zijn internationale doorbraak.
Tijdens het WK 2002 beleefde Miroslav Klose, hier met Michael Ballack, zijn internationale doorbraak.

Klose, die 137 interlands afwerkte tussen 2001 en 2014 en daarin liefst 71 doelpunten maakte, is blij dat de DFB hem steunt in zijn trainersambities. 'Ik heb mijn grootste successen gevierd bij de nationale ploeg. Dat blijft onvergetelijk. In de afgelopen maanden speelde ik met de gedachte om mijn loopbaan als speler voort te zetten, maar keek ik ook naar andere opties', verhaalt Klose in een verklaring van de Duitse voetbalbond. 'Ik ben Joachim Löw dankbaar voor deze kans. Als speler hield ik er al van om een wedstrijd te lezen en bezig te zijn met tactiek.'

Rond de eeuwwisseling beleefde Klose zijn doorbraak bij 1. FC Kaiserslautern. Zijn prestaties bij Die roten Teufel leidden niet alleen tot een invitatie voor de Duitse nationale ploeg, maar ook tot een transfer naar Werder Bremen in 2004. Tussen 2007 en 2011 kwam Klose uit voor Bayern München, waarna hij nog vijf jaar de clubkleuren van Lazio verdedigde. 

Topscorerslijst Duitsland
Speler Treffers Interlands
Miroslav Klose 71 137
Gerd Müller 68 62
Joachim Streich * 55 102
Lukas Podolski 48 129
Rudi Völler 47 90
Jürgen Klinsmann 47 108
Karl-Heinz Rummenigge 45 95
Uwe Seeler 43 72
Michael Ballack 42 98
Oliver Bierhoff 37 70
Thomas Müller 36 80

* = voor Oost-Duitsland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.