Eervolle vermeldingen Guardado en Moreno, jonge god Messi

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Eervolle vermeldingen Guardado en Moreno, jonge god Messi

• Vanwege zijn scoringsdrift bij Bayer Leverkusen werd de in de zomer van Manchester United overgenomen Mexicaan Javier 'Chicharito' Hernández door de CONCACAF vandaag uitgeroepen tot Voetballer van het Jaar 2015. De PSV'ers Héctor Moreno, Andrés Guardado en voormalig FC Twente-aanvaller Jesús Corona maken ook deel uit van het sterrenelftal van de voetbalbond voor Noord-, Centraal-Amerika en de Caraïben.

• Het gehele elftal ziet er als volgt uit:
Tim Howard (Everton, Eng); Roman Torres (Seattle Sounders, VS), Giancarlo Gonzalez (Palermo, Ita), Héctor Moreno (PSV), Miguel Layun (FC Porto, Por); Andrés Guardado (PSV), Michael Bradley (Toronto FC, Can), Joel Campbell (Arsenal, Eng); Jesús Corona (FC Porto, Por); Javier Hernández (Bayer Leverkusen, Dui); Bryan Ruiz (Sporting Lissabon, Por).

Neil Lennon is een ware weldoener. De manager van Bolton Wanderers is de noodlijdende club te hulp geschoten. De robuuste Celtic-middenvelder van weleer heeft het kantoorpersoneel van de hekkensluiter van het Championship uit eigen zak betaald. Het lijkt overigens slechts een doekje voor het bloeden aangezien de schuld dik tweehonderd miljoen euro bedraagt.

• Voor de liefhebbers van Lionel Messi. Ruim tien jaar geleden kon de Argentijn ook al aardig voetballen…

• De Bundesliga is met de 2-1 zege van Bayern München bij HSV weer begonnen! Met andere woorden: de superhelden zijn terug, zoals Sky Sports voorafgaand al liet zien met het prachtige bovenstaande filmpje. Hopelijk blijft Arjen Robben in zijn nieuwe rol als Iron Man in het nieuwe jaar fit! Hij heeft in ieder geval zijn rentree gemaakt. In Hamburg viel hij tien minuten voor tijd in.

'We hebben ze extra glad laten maken.'
De handschoenenleverancier van Arsenal-goalie Petr Cech was zo slordig om de bestelling niet bij het Emirates Stadium, maar op Stamford Bridge af te geven. De Tsjech haalde de handschoenen zelf op bij zijn voormalig werkgever, die hij – heel toevallig – komende zondag treft. Manager Guus Hiddink, manager van The Blues, zag er de lol wel van in tijdens zijn persconferentie in aanloop naar Arsenal-Chelsea.

'Waarom gaan we niet voor een plek in de Champions League?'
• Hoewel hij dit seizoen zelf amper aan spelen toekomt, heeft Nigel de Jong een grenzeloos vertrouwen in de huidige selectie van AC Milan. De Rossoneri bezetten momenteel de zesde plaats in de Serie A, maar de middenvelder is ervan overtuigd dat het mogelijk is om aan het eind van het seizoen bij de topdrie te staan. De achterstand op de huidige nummer drie (Internazionale) bedraagt momenteel acht punten. (Milan Channel)

'Pas op met je vragen!'
• Liverpool-manager Jürgen Klopp houdt wel van een dolletje. The Normal One kan niet ingaan op de interesse in Alex Texeira van Shakhtar Donetsk en maakt dat een Engelse verslaggever met een kwinkslag duidelijk.

'Als vijftig gasten zich misdragen, wat doen die andere tienduizend dan? We zijn allemaal verantwoordelijk.'
Clarence Seedorf is niet geschrokken van de kwetsende spreekkoren en oerwoudgeluiden tijdens ADO Den Haag-Ajax. Het komt volgens de voormalig middenvelder en ex-hoofdcoach van AC Milan helaas vaker voor in de voetbalwereld, maar Seedorf wilde graag aandacht vragen voor racisme in het algemeen. 'Echt racisme is het racisme dat we niet zien, in de dagelijkse praktijk van de maatschappij.' (de Volkskrant)

• Een geweldige actie van Adelaide United-verdediger Tarek Elrich resulteerde in dit juweeltje van Marcelo Carrusca tegen Brisbane Roar.

'Het zou gewoon goed zijn als hij nog twee jaartjes bijtekent in De Kuip. Een gepasseerd station? Dat lees ik overal, ja. Maar hij kan nog wel wat verbeteren. Minder lopen met de bal bijvoorbeeld, meer het overzicht houden. Tonny geeft altijd en overal alles wat hij heeft, ook als het tegenzit. Heeft hij altijd gedaan. Aan zijn werklust heeft het natuurlijk nooit gelegen.'
• Feyenoord-jeugdtrainer Cor Adriaanse hoopt dat Tonny Vilhena alsnog besluit zijn aflopende contract in Rotterdam te verlengen. (Algemeen Dagblad)

• Het duel Al Draih - Al Nassr in het bekertoernooi van Saudi-Arabië verliep al niet zo vlotjes voor de thuisploeg, maar na deze dwaze actie van de keeper kon Al Draih helemaal inpakken. Het werd uiteindelijk 0-7.

• Je bent een amateurclub, je moet bijna voetballen, maar een deel van het veld is bevroren. Wat doe je dan? De Engelse amateurs van Bognor Regis Town kwamen op bovenstaand geniale plan. Spelers en staf reden hun auto's voorzichtig op het veld en lieten hun motoren stationair draaien en voorkwamen op die manier een afgelasting. Bognor Regis won ook nog eens met 2-1 van Altrincham.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.