Eerste verlies voor Koemans Everton, Arsenal dankt Pérez

Reacties

In de strijd om de League Cup is Ronald Koeman zijn ongeslagen status als Everton-manager kwijtgeraakt. Liverpool en Arsenal gaven wel thuis.

Eerste verlies voor Koemans Everton, Arsenal dankt Pérez

Everton – Norwich City 0-2
Manager Ronald Koeman voerde zes wijzigingen door in vergelijking met het competitietreffen met Middlesbrough. Maarten Stekelenburg behield zijn plaats onder de lat bij Everton. De doelman kon niet voorkomen dat Norwich City Goodison Park verliet met een ticket voor de vierde ronde op zak. Steven Naismith en Josh Murphy bezorgden The Toffees de eerste nederlaag van seizoen. 

Nottingham Forest – Arsenal 0-4
Arsenal dankte de plaats in de volgende ronde aan de nieuwelingen. Na de openingstreffer van Granit Xhaka besliste Lucas Pérez met zijn eerste twee goals in dienst van The Gunners de wedstrijd tegen Nottingham Forest. De van Deportivo la Coruña overgenomen Spanjaard tekende ook voor de assist voor de 0-4 van Alex Oxlade-Chamberlain.

Derby County – Liverpool 0-3
Georginio Wijnaldum was een van de zeven spelers die van manager Jürgen Klopp na het succes tegen Chelsea niet hoefden op te draven in het League Cup-duel met Derby County. Ragnar Klavan profiteerde van de wisselingen. Halverwege de eerste helft tekende de voormalig verdediger van AZ en Heracles voor de openingstreffer. Philippe Coutinho en Divock Origi maakten vroeg in de tweede helft in een tijdsbestek van vier minuten een einde aan de onzekerheid. Ten koste van Championship-club Derby bereikte Liverpool de vierde ronde.  

Brighton Hoven & Albion – Reading 1-2
Jaap Stam houdt ook nog hoop op de League Cup als tastbaar resultaat van zijn eerste jaar als hoofdtrainer. Met Reading won hij met moeite bij Brighton Hove & Albion. Na de openingstreffer van Stephen Quinn zorgde de rode kaart voor Tyler Blackett voor problemen voor The Royals. De 0-2 van John Swift bleek genoeg voor een vervolg van het bekertoernooi aangezien de thuisploeg niet verder kwam dan de 1-2 van Tomer Hemed.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.