Eerste stappen in Champions League gezet in Armenië

Reacties

Pyunik heeft de eerste overwinning geboekt in het Champions League-seizoen 2015/16. De club uit Armenië was thuis met 2-1 te sterk voor Folgore uit San Marino, dat met tien man nog wel een belangrijk uitdoelpunt maakte.

Eerste stappen in Champions League gezet in Armenië

De weg is nog lang en vol obstakels, maar Pyunik en Folgore hebben dinsdagavond hun eerste stappen gezet op weg naar de gedroomde bestemming: de Champions League. Het tweeluik leek halverwege al beslist, aangezien Pyunik door doelpunten van Vardges Satumya vlak voor en César Romero vlak na rust op een comfortabele 2-0 voorsprong stond.

Twintig minuten voor tijd kreeg Fabio Ceschi ook nog eens zijn tweede gele kaart, waardoor Folgore met tien man verder moest. Maar niet veel later bracht Adolfo Jose Hirsch de spanning terug. Het bleef bij 2-1, maar volgende week tijdens de return in San Marino kan het nog alle kanten op.

Over bijna elf maanden, op 28 mei 2016 in Milaan, wordt duidelijk welke club zich de beste van Europa mag noemen. De kampioenen van Armenië en San Marino zijn nog ver verwijderd van alle glitter en glamour van de onbereikbare geachte Champions League. Ze zijn halverwege de eerste van vier voorrondes die moeten worden overleefd om de drempel naar de groepsfase van het belangrijkste clubtoernooi te kunnen nemen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.