Eerste puntenverlies HSV ondanks doelpunt Mathijsen

Hamburger SV heeft zijn eerste puntverlies van het seizoen geleden. Joris Mathijsen zette zijn ploeg op voorsprong, maar kon niet voorkomen dat de bezoekers diep in de tweede helft langszij kwamen. Daarnaast sprong de winst van Dortmund op VfL Wolfsburg, dat na drie duels nog altijd puntloos is, in het oog.

Hamburger SV-FC Nürnberg 1-1De thuisploeg, met Joris Mathijsen en Ruud van Nistelrooy in de basis en Eljero Elia op de bank, had het lang lastig met het taaie Nürnberg. De openingstreffer viel pas een kwartier na rust. Een voorzet van Zé Roberto leek door alles en iedereen gemist te worden, maar Mathijsen gleed met een attente reflex de 1-0 binnen.

Tien minuten voor tijd kwamen de bezoekers langszij. Horacio Javier Pinola wist wel raad met een terecht toegekende strafschop, nadat doelman Frank Rost de doorgebroken Julian Schieber gevloerd had.

Borussia Dortmund-VfL Wolfsburg 2-0Vanaf de eerste seconde had de thuisploeg het initiatief, toch duurde het nog tot vijf minuten na rust voordat Borussia het overwicht omzette in een doelpunt. De treffer was het wachten echter wel waard. Voormalig Feyenoord Nuri Sahin bekroonde een goede combinatie met Sebastian Kehl met de 1-0. Een kwartier later verdubbelde Shinji Kagawa de score met zijn eerste doelpunt in de Bundesliga.

Hannover 96-Bayer Leverkusen 2-2De thuisploeg nam na twintig minuten spelen brutaal de leiding. Sterspeler Ya Konan profiteert optimaal van de klungelende routinier Sami Hyypia en zet zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Meteen na rust maakte de Noorse aanvaller Mohammed Abdellaoue er 2-0 van.

Supersub Eren Derdiyok bracht de spanning tien minuten later terug door binnen een minuut na zijn entree voor de aansluitingstreffer te tekenen. Hannover 96, dat tot voor het duel verrassend genoeg nog zonder puntverlies was, kreeg echter kort voor tijd nog een domper te verwerken. De Duitse international Patrick Helmes schoot zijn ploeg naar een gelijkspel.

Borussia Mönchengladbach-Eintracht Frankfurt 0-4Het tot dit duel nog puntloze Frankfurt boekte op bezoek bij Borussia Mönchengladbach een opvallend gemakkelijke zege. De openingstreffer kwam vlak voor het halfuur op naam van Benjamin Köhler. De Duitser reageerde attent toen de Belgische doelman Bailly een kopstoot van de Griek Theofanis Gekas niet goed verwerkte. Niet veel later verdubbelde Gekas zelf de score, na mistasten van Bailly.

Na rust liepen de bezoekers simpel uit naar een grotere voorsprong. Patrick Ochs zorgde voor de 3-0 na een prima steekbal van de Zwitser Pirmin Schwegler en Gekas maakte zijn tweede van de middag op aangeven van Halil Altintop.

SC Freiburg-VfB Stuttgart 2-1De bezoekers kwam na een halfuur spelen op voorsprong door een treffer van Pavel Pogrebnyak. De Rus kopte een voorzet van Daniel Didavi uitstekend binnen: 0-1.

Na rust toonde de thuisploeg echter veerkracht. Een kwartier na de thee loopt Papiss Demba Cissé een voorzet van Felix Bastians van dichtbij binnen. Middenvelder Julian Schuster zorgde met een puike afstandsknal niet veel later voor de ommekeer: 2-1.