Eerste prijs FC Eindhoven in twaalf jaar

FC Eindhoven mag dromen van een terugkeer op het hoogste niveau. Een late treffer nam de laatste onzekerheid weg over een plaats in de nacompetitie.

BV Veendam-FC Eindhoven 0-1FC Eindhoven smaakte in 1998 voor het laatst het genoegen van de winst van een periodetitel. Twaalf jaar later slaagde de Brabantse club er opnieuw in een plaatsje in de nacompetitie te veroveren.

FC Eindhoven maakte het zichzelf lastig tegen BV Veendam. In het eerste kwartier lieten Tim Nelemans en Leon Kantelberg na de kansen te benutten. Met de 0-0 stand op het scorebord bleef het spannend voor FC Eindhoven. Pas twee minuten voor het einde viel de bevrijdende treffer. De ingevallen Bart Van Den Eede tikte op aangeven van Kantelberg de 0-1 binnen en zo bleef de ploeg van trainer Jan Poortvliet in de derde periode De Graafschap voor.

FC Dordrecht-FC Den Bosch 1-3De bliksemstart leverde FC Den Bosch de zege aan de Krommedijk op. FC Dordrecht verkleinde via Moussa Kalisse vóór rust de achterstand nog wel, maar de doelpunten van Paul Jans en Samuel Scheimann in de eerste vier minuten bleken een voldoende basis voor de drie punten. Diangi Matusiwa maakte na een uur een einde aan de onzekerheid.

SC Cambuur-Fortuna Sittard 2-1Mark de Vries zette SC Cambuur op het goede spoor. Fortuna Sittard-trainer Roger Reijners koos ervoor vroeg in de tweede helft zijn twee verse spitsen te vervangen om het tij te keren. Sandor van der Heide maakte tien minuten na rust het karwei voor de Limburgers lastiger. In Friesland werd het nog spannend na de 2-1 van Sven Verdonck.

FC Emmen-FC Oss 3-3FC Oss pakte onverwacht een punt tegen FC Emmen. De ploeg van trainer Hans de Koning keek bij rust tegen een 3-1 achterstand. Johan Plat tekende een half uur voor het einde voor de aansluitingstreffer, waarna Tim Peters een paar minuten voor het laatste fluitsignaal de inhaalrace compleet maakte.