Eindhoven verrast tegen kampioenskandidaat Cambuur

Vanwege afgelastingen, een op zondag geprogrammeerde wedstrijd en het faillissement van Haarlem werden er vrijdag slechts vijf wedstrijden afgewerkt in de Jupiler League. Kampioenskandidaat SC Cambuur liep tegen een nederlaag aan tegen het goed op dreef zijnde FC Eindhoven.

Eindhoven verrast tegen kampioenskandidaat Cambuur

FC Eindhoven-SC Cambuur 3-1Jeffrey Vlug speelde een hoofdrol bij Eindhoven. De rechtsbuiten stond met een voorzet aan de basis van de 1-0 van Leon Kantelberg. Vlug zelf nam de 2-1 voor zijn rekening door een afvallende bal fraai in de kruising te schieten. Léon Hese had Cambuur met een kopbal uit een hoekschop van Jeffrey de Visscher nog wel op gelijke hoogte gebracht, maar de Friezen verlieten Eindhoven zonder punten. Rob van Boekel maakte er zelfs 3-1 van voor de thuisclub.

Cambuur heeft na de nederlaag vier in plaats van één verliespunt meer dan koploper De Graafschap. Eindhoven deed erg goede zaken in de strijd om de derde periode. De ploeg van trainer Jan Poortvliet heeft vijftien punten uit zes wedstrijden.

MVV-FC Zwolle 0-2Zwolle kwam in de 55ste minuut via een curieus doelpunt aan de leiding. Eric Botteghin kopte vrij krachteloos, maar door de drukte voor het doel van MVV miste iedereen de bal. De assistent-scheidsrechter besliste dat de bal pas van achter de doellijn door een verdediger werd weggeschoten. Cecilio Lopes kopte op aangeven van Said Bakkati de 0-2 binnen. Zwolle komt door de winst op zes punten van de koppositie, maar de ploeg speelde wel een wedstrijd meer dan De Graafschap.

RBC Roosendaal-Excelsior 0-2Ard van Peppen zette Excelsior op het spoor van de winst. De linksback nam in de 33ste minuut een vrije trap en nadat de defensie de bal niet goed wegwerkte kon hij zelf vanaf de rand van het strafschopgebied doeltreffend uithalen. Adnan Alisic kreeg na iets meer dan een uur al net zo veel ruimte. Hij zorgde met een schuiver van een meter of tien voor 0-2. Excelsior heeft zeven punten minder dan koploper De Graafschap. RBC leed een pijnlijke nederlaag in de strijd om de derde periode.

FC Omniworld-Helmond Sport 1-0De enige goal in Almere kwam van de voet van Sander Duits. De middenvelder zette de aanval zelf op een kreeg de bal na een fraaie combinatie terug. Daarna was het voor Duits een koud kunstje om de bal langs doelman Robert van Westerop te schuiven. Omniworld pakte kostbare punten in de strijd tegen degradatie.

FC Volendam-Fortuna Sittard 0-0Volendam en Fortuna deelden de punten zonder te scoren. Volendam blijft middenmoter. Fortuna sprokkelde een punt in de strijd tegen degradatie.

Bekijk hier al onze video's