Eerste Milan-treffer Birsa neemt druk weg bij trainer Allegri

AC Milan kan met een positief gevoel toewerken naar de ontmoeting met Ajax. Valter Birsa bezorgde de Rossoneri een positief resultaat tegen Sampdoria (1-0).

De druk op Milan-trainer Massimilliano Allegri was gegroeid door de tegenvallende resultaten in de Serie A. Vier punten vormden immers een schamele oogst in de eerste vier wedstrijden. Ook tegen Sampdoria was het spel van de Rossoneri niet overtuigend maar wel genoeg voor de overwinning.

Het succes van het door blessures geplaagde AC Milan was te danken aan Birsa (foto). De Sloveense international maakte kort na rust het verschil door met links Sampdoria-keeper Da Costa te kloppen. Zijn eerste doelpunt in Milanese dienst bleek een belangrijke.

Niet alleen vond Milan door de overwinning de weg omhoog, maar ook is de druk op Allegri wat afgenomen. Daardoor kan AC Milan in relatieve rust zich voorbereiden op het Champions League-duel met Ajax van dinsdag.