Eerste Europese goal Litmanen sinds april 2003

Ruim zes jaar na zijn laatste Europese doelpunt trof Jari Litmanen donderdagavond weer doel in een Europa Cup-wedstrijd. De voormalige Finse Ajacied deed dat namens zijn ploeg FC Lahti in de voorrondewedstrijd tegen het Sloveense NK Gorica (2-0).

Eerste Europese goal Litmanen sinds april 2003

De inmiddels 38-jarige Litmanen tekende in de 66ste minuut voor de openingstreffer en loodste zijn ploeg zo naar de derde voorronde van de Europa League, waarin het Club Brugge van trainer Adrie Koster volgende week donderdag de tegenstander is.

Litmanens voorlaatste Europa Cup-doelpunt kwam tot stand op 23 april 2003. Als speler van Ajax nam hij in de kwartfinale van de Champions League één goal voor zijn rekening in de uitwedstrijd tegen AC Milan, die de Amsterdammers met 3-2 verloren.

Voor Litmanen was het zijn dertigste doelpunt in Europees verband. De aanvaller had 83 wedstrijden nodig voor dat aantal. Met die dertig goals behoort de Fin nu tot de twintig productiefste nog actieve spelers in het Europa Cup-voetbal.

Hij evenaarde met zijn dertigste goal de Europa Cup-totalen van gerenommeerde ex-aanvallers zoals Marco van Basten, Dennis Bergkamp en Alan Shearer. Litmanen scoorde in Europees verband 26 keer namens Ajax, drie keer in dienst van Liverpool en nu dus één keer bij FC Lahti.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen