Rentree Litmanen met twee goals en monsterscore

Jari Litmanen kende een glorieuze rentree bij FC Lahti. De voormalige Ajacied kwam tegen KuPS als invaller binnen de lijnen, scoorde twee keer en stapte met een 8-1 overwinning van het veld.

Litmanen had vrijdag een contract tot het einde van het seizoen getekend met FC Lahti en speelde maandag al mee bij de club die hij ook in 2004 al eens diende. Het werd een onvergetelijke avond voor FC Lahti.

Nooit eerder scoorde de Finse club namelijk acht keer op het hoogste niveau. Het geschiedde tegen het zwakke KuPS. Rafael Vieira, van 2000 tot 2002 onder contract bij SC Heerenveen, was de grote man met drie goals, maar alle ogen waren gericht op Litmanen.

De 37-jarige spelmaker kwam tien minuten na rust binnen de lijnen en luisterde zijn rentree op met twee doelpunten. Litmanen tilde de stand naar 6-1 door een strafschop te benutten en bepaalde de eindstand op 8-1 met een stift over de keeper.

Na de monsterscore bezet FC Lahti de derde plaats in de Veikkausliiga met 31 punten uit zestien wedstrijden. Dat zijn er drie minder dan koploper FC Inter.