Eerste doelpunt voor Boutahar, simpele zege Benfica

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• Benfica heeft de koppositie in de Portugese competitie overgenomen van FC Porto, dat één wedstrijd minder gespeeld heeft • Luisão en Oscar Cardozo zorgden voor een gemakkelijke 2-0 zege op Olhanense, dat na de nederlaag in de middenmoot blijft staan • Ola John was negentig minuten van de partij • • Saïd Boutahar heeft voor het eerst gescoord voor Umm Salal • De voormalig middenvelder van onder meer Real Zaragoza, NEC en Willem II was verantwoordelijk voor de gelijkmaker, in het met 3-1 gewonnen duel met Al Arabi • Umm Salal staat vierde met tien punten achterstand op koploper Al Sadd • • Anderlecht heeft de uitwedstrijd tegen het AC Beerschot van Adrie Koster zonder problemen gewonnen (1-4) • Door Connor Laerenbergh kwam de ploeg van trainer John van den Brom op achterstand te staan, maar Massimo Bruno, Dieumerci Mbokani, Guillaume Gillet en Aleksandr Iakovenko bogen de achterstand om tot een 1-4 overwinning • Anderlecht blijft koploper in de Eerste Klasse •

• Foeke Booy heeft met Cercle Brugge verloren van KV Kortrijk (3-1) • De ploegen gingen in evenwicht (1-1) rusten, maar Kortrijk bleek in de tweede helft te sterk • Cercle staat vijftiende • AA Gent is in eigen huis onderuit gegaan tegen SV Zulte-Waregem • Sergio Padt moest één keer vissen: 0-1 • Zulte-Waregem bezet door de zege de tweede plaats • • Galatasaray heeft een nipte zege geboekt op Elazigspor • De Turkse topclub staat door het gelijkspel van Antalyaspor tegen Bursaspor (1-1, treffer Ismail Aissati), weer bovenaan de Süper Lig • Het opmerkelijkste moment uit de wedstrijd vond plaats in de laatste minuut, toen doelman Fernando Muslera een rode kaart ontving • Galatasaray was al door de wissels heen, waardoor Felipe Melo in het doel plaatsnam • Wonderbaarlijk stopte de Braziliaan de toegewezen strafschop • Onderstaand de video van Melo die de penalty stopt •

PSG
Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.