Eerste averij voor PSV na nieuwe gemiste penalty De Jong

Reacties

PSV heeft nota bene tegen het voor vandaag nog puntloze FC Groningen voor het eerst dit seizoen punten laten liggen. De Eindhovenaren speelden bijna een uur tegen tien man, zagen Luuk de Jong nog maar eens een penalty missen en kregen na rust kans na kans. Maar gewonnen werd er niet: 0-0.

Eerste averij voor PSV na nieuwe gemiste penalty De Jong

Coach Ernest Faber toog met nul uit drie naar zijn oude club PSV, waar het perspectief een stuk rooskleuriger was. Er was in de Eredivisie immers nog niet gemorst door de Eindhovenaren. In de beginfase begon PSV evenwel gezapig en werd de ploeg van Phillip Cocu nauwelijks gevaarlijk. Tussen twee mogelijkheden voor Jürgen Locadia in (een kopbal en een vrije trap) kreeg Groningen zelfs de tot dan toe grootste kans. Andrés Guardado leidde met slordig balverlies een counter in, maar Bryan Linssen en Danny Hoesen speelden die aanval niet goed uit.

Bacuna
Na ruim een half uur, toen Locadia door liesklachten al was vervangen door Gastón Pereiro, moest Groningen met tien man verder. Juninho Bacuna liep op domme wijze Luciano Narsingh omver, terwijl hij vroeg in de wedstrijd ook al een prent had gekregen van Bas Nijhuis toen hij Jorrit Hendrix raakte. Even leek Nijhuis Bacuna, die tussen zijn twee gele kaarten ook het nodige commentaar op de arbiter had, te sparen. Maar uiteindelijk besloot hij hem alsnog weg te sturen, hetgeen tot het nodige misbaar bij de Groningen-middenvelder leidde.

Vanaf dat moment was duidelijk dat er sprake zou zijn van eenrichtingsverkeer. Al voor rust leek PSV te profiteren. Hans Hateboer gleed op ongelukkige wijze Narsingh onderuit en Nijhuis gaf een penalty. De Jong ging net als in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord, toen hij miste, achter de bal staan. Maar omdat de PSV-spits ook de vijfde van zijn twaalf ooit bij PSV genomen strafschoppen miste, haalde Groningen de rust met een 0-0 stand.

De rode kaart voor Juninho Bacuna leek een nederlaag van FC Groningen in te leiden, maar niets was minder waar. PSV kreeg het tiental noorderlingen niet klein.
De rode kaart voor Juninho Bacuna leek een nederlaag van FC Groningen in te leiden, maar niets was minder waar. PSV kreeg het tiental noorderlingen niet klein.

In de tweede helft bleef Groningen overspoeld worden door Eindhovense aanvalsgolven, maar was PSV onzorgvuldig in de afronding. Zo kopte De Jong in kansrijke positie over en waren afstandsschoten niet besteed aan Pereiro en Guardado.

Feyenoord
Omdat Groningen zich met man en macht, en geregeld kunst- en vliegwerk, bleef verzetten nam het gemor in Eindhoven toe. Ook een slotoffensief - met PSV-debutant Bart Ramselaar als invaller en een enorme kopkans voor De Jong - leidde niet meer tot de door het thuispubliek gewenste treffer, waardoor PSV de koppositie aan Feyenoord moet laten. De Rotterdammers zijn nog wel zonder averij en hebben twee punten meer. Bovendien kwam er een einde aan een zegereeks van tien overwinningen in officiële duels voor PSV. Groningen stapte uiteindelijk met het eerste punt van het seizoen als morele winnaar van het veld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.