Eerste Ajax-goal Neres sneeuwt onder door Dessers

NAC Breda heeft vrijdagavond in een waar spektakelstuk Jong Ajax verslagen. David Neres, de aankoop van twaalf miljoen, zette de Amsterdammers nog wel op het goede spoor maar uiteindelijk trokken de Bredanaars onder aanvoering van Cyriel Dessers aan het langste eind: 4-3.

Na elf minuten was het zover; de eerste goal van Neres in Amsterdamse dienst. De Braziliaanse aanvaller bleef oog in oog met doelman Jorn Brondeel koel toen hij door Carel Eiting met een knappe steekbal was weggestuurd.

Lang kon Jong Ajax niet genieten van de voorsprong. In de 27ste minuut trof Dessers voor het eerst op fraaie wijze doel. Zijn knal betekende de 1-1, die voor rust nog gevolgd zou worden door twee goals. Eerst kopte Nouassair Mazraoui op aangeven van Abdelhak Nouri raak en op slag van rust was het Manu García die voor de 2-2 tekende.

Direct na rust was het woord weer aan de ploeg van coach Stijn Vreven en dan vooral aan Dessers. Met een knal in de korte hoek zorgde hij voor de 3-2, die al snel gevolgd werd door de 4-2 van Arno Verschueren.

Die marge bleek uiteindelijk voldoende voor de thuisploeg. Want hoewel Ajax het door een treffer van Mateo Cassierra nog wel spannend maakte, bleven de punten in Breda. NAC blijft daardoor meedraaien in de subtop. Jong Ajax blijft tweede.

David Neres opende de score, maar Ajax verloor uiteindelijk wel.