Eerbetoon aan Milik gaat de mist in, Rooney een Angry Bird

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Eerbetoon aan Milik gaat de mist in, Rooney een Angry Bird

Lorenzo Insigne zette Napoli dinsdagavond al vroeg op voorsprong tegen Feyenoord en had daarna een mooi eerbetoon in gedachten. De Italiaanse aanvaller wilde zijn steun betuigen aan ploeggenoot Arek Milik, die deze week voor de tweede keer in korte tijd zijn kruisband afscheude. Miliks landgenoot Piotr Zielinski was op de hoogte van de plannen van Insigne en wierp de doelpuntenmaker het shirt van Milik toe. Althans, dat dacht hij. In werkelijkheid gooide de middenvelder zijn eigen shirt naar Insigne. Uiteindelijk kwam het toch nog goed.

• Everton heeft sinds anderhalve week in Rovio Entertainment een Finse sponsor die meer wil doen dan alleen de naam terugzien op de mouwen. Het bedrijf overweegt Wayne Rooney te vereeuwigen in het spelletje Angry Birds. 'We hebben ervaring met het integreren van echte personen in Angry Birds', vertelde topman Ville Heijari. 'Wayne Rooney kan er mogelijk bij betrokken worden. We willen niet alleen telefoongebruikers bereiken, maar ook sportfans en televisiekijkers. We willen een zo groot mogelijk publiek aanspreken.'

Kwang-Song Han (19) had afgelopen weekend op Italiaanse televisie uitleg mogen geven over zijn goede vorm. In zes duels in de Serie B staat de teller op vijf goals. De Noord-Koreaans spits, die door Cagliari aan Perugia is verhuurd, haakte echter op het laatste moment af. La Stampa weet waarom. Han kreeg namelijk een telefoontje uit Pyongyang met het dringende advies niet mee te werken aan het interview. De spits barstte vervolgens in tranen uit.

Volgens La Stampa had Han de vragen vooraf mogen inzien en zouden er geen politiek gevoelige onderwerpen worden aangesneden. Maar blijkbaar was het Noord-Koreaanse regime niet te vermurwen. Spelers mogen zich niet uiten op televisie op straffe van gedwongen terugkeer naar Noord-Korea. En dat weet Han nu ook weer.

• Een supporter van Olympique Marseille haalde geld op voor het goede doel en mocht afgelopen zondag als beloning de aftrap nemen voor het thuisduel met Toulouse. Let op: de aftrap nemen. Maar ja, de verleiding was te groot voor de fan…

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Zijn prestaties in de eerste wedstrijden van het seizoen waren desastreus. Mourinho heeft het met hem geprobeerd, dat was catastrofaal. Als je denkt dat een speler die mislukt bij Manchester United top gaat presteren in de Ligue 1 heb je het fout. Met al zijn tekortkomingen heeft hij het ook lastig in de Ligue 1 en zelfs in een competitie als die van België.'
• Christophe Dugarry is totaal niet onder de indruk van Memphis Depay. De Nederlander is niet al te sterk gestart aan het seizoen en werd gepasseerd voor de wedstrijd tegen Dijon van afgelopen weekend. Dugarry, oud-spits van Frankrijk, betwijfelt of Depay ooit zal uitgroeien tot een belangrijke kracht voor Lyon. (RMC)

Michael Ballack viert dinsdag zijn 41ste verjaardag. Onderstaande treffer tegen AC Milan vergeten we niet snel meer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Er zijn zo veel prima spelers, waar je een mooi elftal van kunt maken. Nederland komt er wel weer bovenop.'
• Het Nederlands elftal draait nu niet zo lekker, maar als we Dries Mertens mogen geloven, komt het nog goed met Oranje. 'Oké, ik snap dat het niet meer zo goed is als vroeger met Wesley Sneijder, Robin van Persie, Rafael van der Vaart en Arjen Robben. Maar Georginio Wijnaldum speelt bij Liverpool ongelooflijk goede wedstrijden. En neem Virgil van Dijk, Stefan de Vrij, Kevin Strootman, Memphis Depay en noem maar op. De kwaliteitsspelers zijn er, hoor.' (De Telegraaf)

• De 1-7 oorwassing tegen PSV is hard aangekomen bij FC Utrecht. Edson Braafheid is geschrokken, maar ziet ook een lichtpuntje. 'Dit is iets, hoe gek het ook klinkt, waar we op de lange termijn alleen maar positief en sterker uit kunnen komen. Soms is het goed om met de neus op de feiten te worden gedrukt.' (AD)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.