Eenmansshow Schürrle helpt Wolfsburg aan unieke uitzege

VfL Wolfsburg heeft op bezoek bij Hannover 96 zijn tweede uitzege van het seizoen geboekt in de Bundesliga. André Schürrle was met drie goals de grote man bij Die Wölfe. FC Ingolstadt 04 en 1. FC Köln bleven in evenwicht.

Hannover 96 - VfL Wolfsburg 0-4
Wolfsburg heeft veel moeite het doel te vinden in uitwedstrijden (zes goals in de laatste tien uitduels) en daar hielp de afwezigheid van Bas Dost de laatste weken ook niet bij. De Nederlandse spits, dit seizoen in de Bundesliga goed voor zeven goals, is al ruim een maand niet in actie gekomen vanwege een gebroken middenvoetsbeentje. Het was Schürrle die de improductieve middenmoter bij de hand nam in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Hannover.

De Duitser opende de score in de 36ste minuut met een schot in de verre hoek en dat bleek nog maar het begin. De flankspeler, die ook als aanvallende middenvelder uit de voeten kan, verdubbelde de marge een kwartier na rust en toen moest het hoogtepunt nog komen. Drie minuten na de 0-2 nam Schürrle de bal namelijk op de borst aan en tekende hij vervolgens met een kiezelhard schot voor zijn derde treffer van de avond.

Julian Draxler maakte het feest voor de bezoekers compleet met de 0-4. Hannover bleek niet bij machte iets terug te doen, zoals het dit seizoen al zo vaak onmachtig is gebleken. Dankzij de tweede uitzege van het seizoen in de Bundesliga verkleint nummer acht Wolfsburg de achterstand op nummer zeven Schalke 04 tot een punt.

FC Ingolstadt 04 - 1. FC Köln 1-1
Nummer negen FC Ingolstadt 04 en nummer tien 1. FC Köln ontlopen elkaar dit seizoen weinig en ook dinsdagavond waren de verschillen klein. Ingolstadt-aanvaller Lukas Hinterseer verschalkte Köln-doelman Timo Horn op aangeven van Danny da Costa, maar Anthony Modeste zorgde na rust voor de gelijke stand: 1-1.