Dyche woedend: 'Die VAR is alleen maar op zoek naar overtredingen'

Reacties

Everton is terug op aarde. De ploeg van Sean Dyche was in Noord-Londen beslist niet minder dan Tottenham Hotspur, maar na vier Premier League-zeges op rij moesten de Liverpudlians zich toch gewonnen geven: 2-1. Bij manager Sean Dyche vochten frustratie en trots om voorrang.

Dyche woedend: 'Die VAR is alleen maar op zoek naar overtredingen'
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
2 - 1
Everton
Everton

De frustratie is terug te voeren op de afgekeurde goal van zijn ploeg, even na rust. Dominic Calvert-Lewin dacht te scoren, de arbitrage op het veld zag niets onoorbaars. Pas na een langdurige check door de VAR en leidsman Stuart Attwell, ging er een streep door het doelpunt. Dyche pleit voor een minder prominente rol voor de video-arbitrage.

'We deden het geweldig na hun tweede goal, maar we kregen een beslissing tegen. Je hebt een scheidsrechter met goed zicht, een grensrechter met goed zicht, en dan bepaalt een VAR alles. Die VAR is alleen maar op zoek naar overtredingen. Ik wil de scheidsrechters niet aanvallen, maar je moet het instinct van scheidsrechters niet wegnemen', aldus de manager na afloop op de kanalen van de Premier League.

En hij bleef boos, want ook op het clubkanaal van Everton verscheen Dyche briesend in beeld. 'Ja, er is contact, maar dat zal je altijd wel zien als je lang genoeg kijkt. Ik snap het gewoon niet. Als je daar naar gaat kijken, dan ga je naar elke beslissing kijken. Alsjeblieft, stop met dat gedoe met dat scherm. En dan moet het duidelijk zijn. Nou, zo duidelijk kan het niet geweest zijn, hij heeft wel een keer of acht gekeken.'

De trots, tot slot, zat hem in het optreden van zijn ploeg. 'Ik wist niet wat ik zag. We deden het daarvoor ongelofelijk goed, ik ben nog nooit zo trots geweest op mijn ploeg. Hier zit toekomst in, dit zijn spelers die een boel geven voor het shirt. Als je wint is het makkelijk trots zijn, maar vandaag ben ik het ook', loofde Dyche zijn troepen. Everton staat zestiende in de competitie, al heeft dat alles te maken met de tien punten aftrek. Over vier dagen komt wereldkampioen Manchester City op bezoek op Goodison Park.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
Crystal Palace
36
11
10
15
49-57
-8
43
15
Everton
36
12
9
15
38-49
-11
37
16
Brentford
36
9
9
18
52-60
-8
36
17
Nottingham Forest
36
8
9
19
45-63
-18
29
18
Luton Town
36
6
8
22
49-78
-29
26
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Everton
Meer over Everton
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.