Dyche vond Everton niet onderdoen voor Man Utd: 'We verdienden meer'

Reacties

Sean Dyche kan bijna niet geloven dat zijn ploeg zaterdagmiddag verloor van Manchester United. Everton had veruit de meeste kansen, maar wist niet tot scoren te komen op Old Trafford. Zijn spelers moeten volgens Dyche leren om 'pijn te lijden' voor een treffer.

Dyche vond Everton niet onderdoen voor Man Utd: 'We verdienden meer'
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
2 - 0
Everton
Everton

Everton kwam tot 23 doelpogingen, maar verloor uiteindelijk door benutte strafschoppen van Marcus Rashford en Bruno Fernandes. 'Ik kan me niet voorstellen dat we als club ooit zulke statistieken haalden hier bij Manchester United', vertelde Dyche na afloop via het clubkanaal op YouTube.

'23 schoten, 45 balcontacten in het strafschopgebied en de meest dreigende ploeg in aanvallend opzicht. Deze statistieken leveren je normaal gezien een beter resultaat op dan wij vandaag kregen. Er zit zoveel kwaliteit in dit team, maar we maken onze kansen niet af. We hadden meer verdiend.' 

Opvallende tip 
De 52-jarige manager komt met een opvallende tip voor zijn spelers. 'Soms zeg ik tegen ze dat ze pijn moeten lijden om te scoren. We hebben nu gewoon niet die echte wil om een doelpunt te maken. Dat moet in je zitten, dat je net wel voor de verdediger of de keeper komt. Dat doen we niet goed genoeg.'

Dat United dat wel goed doet, was volgens Dyche dan ook het verschil. 'We hadden een paar prachtige aanvallen, maar scoren niet. Dan moet je maar eens lelijke doelpunten maken. Een speler van hen springt net voor een verdediger, wordt aangetikt en krijgt een penalty. Daar was hij opzichtig naar op zoek, maar dat vind ik prima. Je moet bereid zijn om pijn te lijden', refereert Dyche aan United-aanvaller Garnacho die twee strafschoppen verdiende.

Everton staat door de nederlaag in Manchester op een voorlopige zestiende plaats. Slechts vier punten boven de gevreesde degradatiestreep. Bij een overwinning van Nottingham Forest op Brighton & Hove Albion kan Everton dit weekend zelfs nog een plaats zakken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Everton
Meer over Everton
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.