Duur gelijkspel Sociedad in strijd om vierde CL-ticket

Real Sociedad heeft maandagavond duur puntenverlies geleden in de strijd om het vierde Champions League-ticket in Spanje door in eigen huis Granada niet te verslaan. Dankzij het 2-2 gelijkspel moet de Baskische club Valencia naast zich dulden op de vierde plaats.

Duur gelijkspel Sociedad in strijd om vierde CL-ticket

Sociedad presteert dit seizoen met name in thuiswedstrijden ijzersterk. De laatste keer dat het elftal van trainer Philippe Montanier in het eigen Anoeta onderuit ging dateert van 4 november 2012, toen Espanyol met 1-0 won.

Sindsdien is Sociedad al twaalf thuiswedstrijden ongeslagen in competitieverband. Bovendien won het de laatste drie ontmoetingen van Real Valladolid (4-1), Málaga (4-2) en Valencia (4-2).

Sociedad moest maandagavond in eigen huis van Granada winnen. Maar na een hectische slotfase bleef Sociedad met slechts een punt achter. Twee goals van Imanol Agirretxe in de eerste helft waren precies voldoende om de tegentreffer van Youssef El Arabi onschadelijk te maken. Totdat Recio in blessuretijd vanuit een scrimmage de 2-2 maakte.

Granada had lange tijd weinig in te brengen, maar in de slotfase drong de degradatiekandidaat toch aan. Het had zelfs niet veel gescheeld of Agirretxe en later Carlos Vela – beiden raakten de paal - hadden Sociedad al op een ruimere voorsprong gezet. Die missers bleken duur.

Granada is met vier punten voorsprong op nummer achttien Deportivo La Coruña nog altijd niet zeker van handhaving. Ook voor Sociedad wordt het de laatste drie speelronden spannend, aangezien nummer vijf Valencia nu op gelijke hoogte staat.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen