CL-ticket in gevaar voor Sociedad na verlies bij Getafe

Real Sociedad heeft duur puntenverlies geleden in de strijd voor een ticket om de voorronde Champions League. De uitwedstrijd tegen Getafe ging met 2-1 verloren.

Het duel begon goed voor de bezoekers, die via Carlos Vela (foto) al na vier minuten op voorsprong kwamen. Toch lukte het Sociedad niet om de voorsprong uit te breiden of zelfs vast te houden tegen Getafe, dat momenteel achtste staat.

In de achttiende minuut zorgde voormalig Real Madrid-aanvaller Pedro Léon met een hard schot voor de gelijkmaker. Getafe kwam zes minuten voor het einde van de eerste helft zelfs op voorsprong.

Een schot van Angel Lafita werd door Sociedad-doelman Claudio Bravo slecht weggewerkt. Abdelaziz Barrada profiteerde optimaal. De aanvaller hoefde slechts een tikje tegen de bal te geven om Getafe met een voorsprong te laten rusten: 2-1.

In de tweede helft slaagde de thuisploeg er in de voorsprong vast te houden en gaf het weinig weg. Door de nederlaag blijft Sociedad nog wel vierde staan, maar nummer vijf Valencia heeft slechts een achterstand van twee punten.

Getafe staat momenteel twee punten achter op Real Betis, dat zevende staat. De zevende positie is in de Primera División de laatste positie die recht geeft op Europees voetbal.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.