Sociedad nog altijd op koers voor CL na nieuwe zege

Ook Rayo Vallecano heeft Real Sociedad niet af kunnen stoppen. Sociedad had aan een uitstekende beginfase genoeg om opnieuw drie punten bij te schrijven (0-2). Daarnaast werd er bij Vallecano opvallend hard ingegrepen door de technische staf.

Sociedad nog altijd op koers voor CL na nieuwe zege

Real Sociedad is aan een ongelooflijke reeks bezig in de Primera División. De Basken begonnen niet al te best aan het seizoen, maar hebben dat in de afgelopen twintig competitieduels ruimschoots goed gemaakt. Er werd in die periode alleen bij Real Madrid verloren (4-3). En ook op bezoek bij Rayo Vallecano liet de ploeg zien er alles aan te willen doen om Champions League-voetbal te realiseren.

Sociedad had slechts zes minuten nodig om de openingstreffer te forceren, toen linksback Alberto De La Bella doorbrak en Imanol Agirretxe (foto) de 0-1 maakte. Na nog geen kwartier lag ook de tweede in het net. Opnieuw kwam Sociedad er doorheen via de linkerkant en opnieuw bleek Agirretxe het eindstation, zijn negende van het seizoen.

Direct daarna liet Vallecano-trainer Paco blijken harde maatregelen niet te schuwen. Waar Aad de Mos in het verleden nog wel eens in dienst van Vitesse in de beginfase wissels doorvoerde, kon Paco er ook wat van. Zowel de rechtsback als de rechtshalf van Vallecano moesten het ontgelden.

Na die wissels kreeg Vallecano wel wat meer grip, maar kon het niet meer toeslaan. Bij Sociedad kreeg Agirretxe nog een aantal mogelijkheden om zijn derde bij te schrijven, maar ook hij had zijn vizier niet meer op scherp staan. Sociedad heeft vier punten voorsprong op nummer vijf Valencia en moet in de komende zeven duels die voorsprong vast zien te houden om de voorrondes van de Champions League te bereiken. Vallecano staat achtste.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen