Duplan: 'Ayoub hoort bij de top van Nederland'

Reacties

Utrecht-speler Edouard Duplan was in de uitwedstrijd tegen FC Groningen (2-2) onder de indruk van Yassin Ayoub, die een sterke wedstrijd speelde op het middenveld. Ayoub maakte zelf een doelpunt en was aangever bij de treffer van Duplan.

Duplan: 'Ayoub hoort bij de top van Nederland'

Over de goal van de Franse buitenspeler bestond na afloop veel discussie, aangezien het leek alsof hij de bal met de hand beroerde voordat hij 1-1 maakte. 'Ik denk wel dat hij tegen mijn hand kwam, maar het was niet bewust en ik had mijn arm ook langs mijn lichaam', sprak Duplan bij FOX Sports over het discutabele moment.

Duplan was lyrisch over het spel van Ayoub, die maar liefst zeven kansen inleidde bij Utrecht. 'Hij is écht goed bezig. Zijn goede spel verbaast ons niet meer, wij zijn aan dit hoge niveau van hem gewend geraakt. Ayoub speelde uitstekend, maar zo’n speler is hij. Ik vind dat hij bij de top van Nederland hoort.'

Utrecht-trainer Robby Alflen deed voor het seizoen de belofte dat zijn elftal de fans ging vermaken en dat lukte tegen Groningen.'Ik heb genoten vanmiddag, het was een heerlijke wedstrijd. Je gaat van de ene naar de andere emotie. Ook dat maakt voetbal zo mooi. De winnende goal had voor Groningen kunnen vallen, maar ook voor ons.', oordeelde hij op de clubwebsite.

Compliment
Collega Erwin van de Looi had zich ook prima vermaakt. 'Een gelijkspel was, zoals Robby ook al zei, verdiend. Beide ploegen hielden elkaar vanmiddag in evenwicht. Ik geef mijn complimenten aan beide teams. Alle spelers hebben vandaag tot en met de allerlaatste seconde alles gegeven.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.