Dunga breekt meteen met beleid Scolari na mislukt WK

Reacties

Carlos Dunga gooit het roer bij Brazilië om na het mislukte WK van deze zomer in eigen land, waar de Selecão als vierde eindigde na nederlagen tegen Duitsland (7-1) en Nederland (3-0). De nieuwe Braziliaanse bondscoach breekt bij het bekendmaken van zijn eerste selectie met het beleid van zijn voorganger, Luiz Felipe Scolari.

Dunga breekt meteen met beleid Scolari na mislukt WK

Van de 23 spelers die de mondiale eindronde van dichtbij meemaakten, overleefden slechts tien de eerste schifting onder het bewind van Dunga. Alleen doelman Jefferson, de verdedigers David Luiz en Maicon, de middenvelders Luiz Gustavo, Fernandinho, Ramires en Oscar, de vleugelaanvallers Hulk en Willian en sterspeler Neymar kregen ook nu een uitnodiging.

Grote namen als Dani Alves, Dante, Marcelo, Maxwell en Paulinho ontbreken. Dat geldt vanzelfsprekend ook voor de gestopte Fred en Júlio César en de geblesseerde aanvoerder Thiago Silva. Bovendien riep Dunga, als speler wereldkampioen in 1994 en tijdens het WK 2010 ook al de Braziliaanse keuzeheer, geen klassieke centrumspits op omdat hij Duitsland achterna wil door zonder echte nummer 9 te spelen.

Veelvuldig bekritiseerde spelers als Fred en Jô hebben er ogenschijnlijk voor gezorgd dat Carlos Dunga aan zijn tweede ambstermijn begint zonder klassieke centrumspits.
Veelvuldig bekritiseerde spelers als Fred en Jô hebben er ogenschijnlijk voor gezorgd dat Carlos Dunga aan zijn tweede ambstermijn begint zonder klassieke centrumspits.

Die positie was tijdens het afgelopen WK kwalitatief onderbezet, omdat zowel Fred als Jô hevig teleurstelde. Dunga heeft nu geen enkele échte puntspeler in de selectie voor het oefenduel met Colombia van 5 september opgenomen. Wel krijgen creatievelingen als Philippe Coutinho, Everton Ribeiro, Ricardo Goulart en Diego Tardelli (ex-PSV) een kans. 'We hebben de juiste spelers om met een valse spits te spelen', aldus Dunga.

Bovendien besloot Dunga, in tegenstelling tot Scolari, de bij Atlético sterk presterende verdedigers Miranda en Filipe Luís (inmiddels Chelsea) op te roepen. Ook Paris Saint-Germain-verdediger Marquinhos en de FC Porto-backs Danilo en Alex Sandro werden uitgenodigd voor de Braziliaanse ploeg, die op 9 september ook nog tegen Ecuador speelt. Dan zal duidelijk worden of de nieuwe koers van Dunga kans van slagen heeft.

De volledige selectie van Brazilië

Doel: Jefferson (Botafogo), Rafael Cabral (Napoli, Ita);
Verdediging: Alex Sandro, Danilo (beiden FC Porto), David Luiz (Paris Saint-Germain, Fra), Filipe Luís (Chelsea, Eng), Gil (Corinthians), Maicon (AS Roma, Ita), Marquinhos (Paris Saint-Germain, Fra), Miranda (Atlético Madrid, Spa);
Middenveld: Elias (Corinthians), Everton Ribeiro (Cruzeiro), Fernandinho (Manchester City, Eng), Luiz Gustavo (VfL Wolfsburg, Dui), Oscar (Chelsea, Eng), Ramires (Chelsea, Eng);
Aanval: Philippe Coutinho (Liverpool, Eng), Hulk (Zenit Sint-Petersburg, Rus), Diego Tardelli (Atlético Mineiro), Neymar (Barcelona, Spa), Ricardo Goulart (Cruzeiro) en Willian (Chelsea, Eng).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.