Duitsland meest ervaren halve finalist, revival Brazilië

Reacties

Duitsland bereikte door een 1-0 zege op Frankrijk voor de vierde keer op rij de halve finale van het WK. Daarin treft het Brazilië, dat na twee vroege uitschakelingen een revival beleeft.

Duitsland meest ervaren halve finalist, revival Brazilië

De laatste keer dat de Seleçao in de halve finale van een WK stond was in 2002, toen met 1-0 werd gewonnen van Turkije. Daarna volgde een ontmoeting met Duitsland in de finale: bizar genoeg de enige keer dat beide landen elkaar tegenkwamen op een WK. Dankzij twee doelpunten van Ronaldo ging Brazilië uiteindelijk met de wereldtitel aan de haal (2-0).

Daarna volgden magere jaren voor het huidige gastland van de mondiale eindronde. In 2006 was Frankrijk in de kwartfinale met 1-0 te sterk en vier jaar later volgde tegen Nederland een 2-1 nederlaag in diezelfde ronde. Sindsdien renoveerde bondscoach Luiz Felipe Scolari de selectie flink. Van het elftal dat werd uitgeschakeld door Oranje waren tegen Colombia met Maicon en Júlio César nog slechts twee spelers over.

Dat Brazilië en Duitsland elkaar pas eenmaal tegenkwamen op een mondiale eindronde is des te opmerkelijker, omdat het de twee succesvolste landen zijn in de geschiedenis van het WK. Brazilië won het vaakst (vijf keer), gevolgd door Italië (vier) en Duitsland (drie). Onze Oosterburen zijn er vaak tot het einde toe bij. Samen met Brazilië speelden ze de meeste finales (zeven) en het is alweer de dertiende keer dat ze de halve finale bereiken, de Seleçao volgt op de voet met elf.

De voorpagina van Bild.
De voorpagina van Bild.

Hummels
De Duitse kranten schreven vanmorgen alle lof voor de 1-0 zege op Frankrijk toe aan doelpuntenmaker Mats Hummels. Zo maakt Bild in zijn wedstrijdverslag een woordspeling met zijn achternaam: 'Dieser Sieg ist einfach hummlisch.' Wat zoveel betekent als: deze zege is simpelweg hemels.

Voor Duitsland is dit eindtoernooi een uitgelezen kans om voor het eerst sinds 1996, toen het Europees kampioen werd, weer een hoofdprijs te pakken. Sinds 2006 reikte het elftal van trainer Joachim Löw, en diens voorganger Jürgen Klinsmann, steeds minimaal tot de halve finale op eindrondes, maar een bekroning bleef uit. Nu angstgegners Spanje (te sterk in 2008 en 2010) en Italië (won in 2006 en 2012 van Duitsland) naar huis zijn, ligt de weg naar de eindzege open.

         

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.