Duitsland leeft zich na primeur Gosens uit tegen kansloos Letland

Reacties

Duitsland heeft in zijn uitzwaaiwedstrijd de vloer aangeveegd met het kansloze Letland. Robin Gosens gaf met zijn eerste interlandgoal het startschot voor een doelpuntrijke avond.

Duitsland leeft zich na primeur Gosens uit tegen kansloos Letland
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
7 - 1
Letland
Letland

Gosens werd in het verleden door Ronald Koeman gepolst voor een interlandloopbaan bij het Nederlands elftal, maar liet toen weten dat hij voor Die Mannschaft wilde spelen. De wingback maakte in september van vorig jaar zijn debuut en lijkt nu een basisspeler te gaan worden tijdens het EK. Gosens deed woensdag al vanaf het begin mee tegen Denemarken (1-1) en mocht ook maandag, tijdens de laatste test voor aanvang van het EK, weer starten.

In de negentiende minuut maakte Gosens zijn eerste doelpunt voor Duitsland. De pass van Kai Havertz leek iets achter de linkspoot te komen, maar toch wist Gosens vol overtuiging raak te schieten. Hierna ging het snel: twee minuten na de openingstreffer verdubbelde Ilkay Gündogan de marge en op aangeven van Gosens schoot Thomas Müller de 3-0 binnen. Voor Müller betekende het zijn eerste interlanddoelpunt sinds zijn terugkeer bij de nationale ploeg.

Naast Müller is ook Mats Hummels terug bij Duitsland en de verdediger zorgde met een prachtige pass van achteruit voor de assist op de 5-0, gemaakt door Serge Gnabry. Dit doelpunt viel nog voor rust en zo werd het een beschamende eerste helft voor Letland. Na rust leek Duitsland door te willen drukken, toen invaller Timo Werner al snel de zesde goal van de avond maakte, maar vervolgens ging de storm wat liggen. Letland deed zelfs wat terug, met de eretreffer van Aleksejs Saveljevs, voordat Leroy Sané voor het slotakkoord zorgde: 7-1. 

Duitsland zit op het EK ingedeeld in de groep des doods en begint volgende week dinsdag tegen wereldkampioen Frankrijk.

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep F Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
3
1
2
0
4-3
+1
5
2
Duitsland
3
1
1
1
6-5
+1
4
3
Portugal
3
1
1
1
7-6
+1
4
4
Hongarije
3
0
2
1
3-6
-3
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.