Gosens: 'Koeman polste me voor een interlandcarrière bij Oranje'

Reacties

Robin Gosens ontving deze week zijn eerste officiële oproep voor de Duitse nationale ploeg. De 26-jarige linksback, die een Nederlandse vader heeft, kan begin september debuteren voor Die Mannschaft.

Gosens: 'Koeman polste me voor een interlandcarrière bij Oranje'
© Pro Shots

Gosens werd geboren in Duitsland, maar genoot een deel van zijn opleiding in Nederland. Op zijn zeventiende sloot hij in 2012 aan in de opleiding van Vitesse. Bij de Arnhemmers kwam hij nooit uit voor de hoofdmacht, waarna hij via FC Dordrecht bij Heracles Almelo terechtkwam. Die club verkocht hem in 2017 aan Atalanta Bergamo. Daar is hij de laatste jaren als linker wingback uitgegroeid tot een belangrijke speler.

Met name in aanvallend opzicht maakt Gosens bij Atalanta indruk, zo was hij het voorbije seizoen goed voor negen doelpunten en acht assists in de Serie A. Dat was ook Ronald Koeman opgevallen. De bondscoach liet met Marten de Roon en Hans Hateboer al twee spelers van Atalanta debuteren in Oranje en gooide ook een balletje op bij Gosens.

'Toen Koeman nog bij Oranje zat, heeft hij contact met me opgenomen. Hij feliciteerde me met mijn seizoen en vroeg of hij me kon overtuigen om voor een interlandcarrière bij Nederland te kiezen', vertelt Gosens zondag aan Bild. Dat was niet het geval, zo heeft hij Koeman laten weten.

'Ik heb de beslissing met mijn hart genomen en gekozen voor het land waar ik het meeste gevoel bij heb. Dat is Duitsland: daar ben ik opgegroeid en voel ik me het meest mee verbonden. Het is eigenlijk ongelooflijk dat ik kon kiezen tussen twee zulke voetbalgekke landen.' Joachim Löw heeft Gosens nu dus geselecteerd voor de Nations League-duels met Spanje en Zwitserland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.