Duitser Trybull bij ADO volgende puzzelstukje voor Petrovic

Reacties

ADO Den Haag heeft de Duitser Tom Trybull vastgelegd. De 23-jarige middenvelder tekent, mits hij de medische keuring doorstaat, voor een jaar bij de Hagenaars. De club ziet Trybull als een buitenkansje omdat hij ingestemd heeft met een relatief laag salaris.

Duitser Trybull bij ADO volgende puzzelstukje voor Petrovic

Trybull kwam eerder uit voor Werder Bremen, St. Pauli en Greuther Fürth. Bij die laatste club leverde hij onlangs zijn contract in, waardoor ADO geen transfersom hoeft te betalen. Met de Litouwer Ernestas Setkus werd onlangs ook al de gewenste nieuwe doelman gehaald. De opvolger van de naar FC Ingolstadt 04 vertrokken Martin Hansen komt over van Sivasspor en tekende voor twee seizoenen.

Coach Zeljko Petrovic, die zich al positief uitliet over Trybull, moet ook na de komst van het tweetal nog puzzelen om tot een Eredivisie-waardig elftal te komen. In de nog steeds smalle spelersgroep zitten veel spelers van wie je normaal gesproken nog geen wekelijks optreden in de hoofdmacht kunt verwachten, zoals de van Jong Ajax overgekomen middenvelder Achraf El Mahdioui en de vorig seizoen bij FC Eindhoven gestalde aanvaller Gervane Kastaneer. Daarbij blijkt Mathias Gehrt vanwege fysieke tegenslag vooralsnog niet in staat om negentig minuten te spelen en zijn Ludcinio Marengo en Dion Malone nog op de terugweg na hardnekkig blessureleed.

Petrovic zou er graag nog spelers bij krijgen. 'Ik kan de groep alleen maar een compliment maken over hoe hard er getraind wordt en moet hoeveel passie we spelen', stelde hij zaterdag na de door ADO Den Haag met 2-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen Karabükspor. 'Maar het lijkt me logisch dat ik graag nog wat versterking zie. Er zijn vijf basisspelers vertrokken.'

ADO opent het seizoen op 6 augustus in eigen stadion tegen Go Ahead Eagles. Bekijk hier het overzicht van alle duels in de voorbereiding van de Hagenaars. Klik hier voor het overzicht van in- en uitgaande transfers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.