Duitse media: City rondt megadeal De Bruyne af

Reacties

Volgens Duitse media heeft Manchester City de langverwachte transfer van Kevin De Bruyne afgerond. VfL Wolfsburg ontvangt naar verluidt een bedrag van 74 miljoen euro voor de 24-jarige Belg. De transfer zou morgen wereldkundig worden gemaakt.

Duitse media: City rondt megadeal De Bruyne af

Het gonst al weken van de geruchten rondom de Belgische spelmaker. City werd daarbij telkens genoemd, in de laatste dagen gingen ook de namen van Manchester United, Bayern München en Paris Saint-Germain rond. De doorgaans zeer betrouwbare Wolfsburger Allgemeine meldt - net als Kicker - nu dat de overgang naar City rond is en donderdag wereldkundig wordt gemaakt.

Wolfsburg doet financieel uitstekende zaken met de verkoop van de 33-voudig international. De Duitse Super Cup-winnaar nam De Bruyne in januari 2014 voor een slordige 25 miljoen euro over van Chelsea. In Duitsland ontwikkelde de aanvallende middenvelder zich vliegensvlug tot een van de absolute smaakmakers van de Bundesliga. De Rode Duivel werd na afloop van het voorbije seizoen door zowel zijn collega's als journalisten naar voren geschoven als beste speler van de Duitse competitie.

Wolfsburg-spits Bas Dost verliest met De Bruyne zijn adjudant. De Belg bereidde vorig jaar liefst twintig treffers voor en kroonde zich daarmee tot assistkoning van de vijf grootste competities van Europa (Bundesliga, Ligue 1, Premier League, Primera División en Serie A). De aangever kwam zelf tot tien competitietreffers. Wolfsburg heeft FC Twente-spelmaker Hakim Ziyech in het vizier als mogelijke opvolger.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.